Посадовці та правоохоронці продавали секретну інформацію силових відомств

Служба безпеки України заблокувала торгівлю секретною інформацією з баз українських силових структур. Фігуранти справи незаконно втручалися в бази даних правоохоронних і контролюючих органів , а отриману з них інформацію продавали замовникам.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Правоохоронці задокументували, що учасники міжрегіональної групи систематично «знімали» інформацію з баз даних підрозділів МВС, Державної міграційної, податкової та прикордонної служб. Викрадену інформацію з обмеженим доступом зловмисники реалізовували замовникам.

Зазначається, що спецслужба задокументувала причетність до цієї організації співробітників правоохоронних та контролюючих структур.

Було проведено 6 обшуків у робочих кабінетах та помешканнях зловмисників у Київській, Херсонській та Кіровоградській областях. Під час них вилучили ноутбуки, банківські картки, роздруківки незаконних витягів з баз даних та інші носії доказів протиправної діяльності.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 361 та ч. 2 ст. 361-2 ККУ. Встановлюються всі особи, причетні до організації незаконної схеми.

Залишити відповідь