Поліція зробила експертизу патрульному з «психічним розладом» не сертифікованим приладом МОЗ -«Снайпер-10»

Як вже повідомляв Police Control Ukraine , в Одесі патрульному поліцейському командиру батальйону у м.Києві Сидоренко Антону Вадимовичу стало зле у міцевому закладі відпочинку , він почав поводити себе неадекватно та люди викликали поліцію. В прес-службі поліції повідомили, що у Антона нібито був «психічний розлад», а очевидці подій кажуть, що патрульний ймовірно був п‘яний або під дією наркотичних засобів . 

В прес-службі патрульної поліції повідомили, що в Антона стався психічний розлад (приступ). Колеги вчасно викликали швидку та надали усю необхідну допомогу.

На відео видно як патрульні затримували свого колегу, їм навіть довелося застосувати сльозогінний газ.

Також у поліцейського нібито були відібрані забори та аналізи. В поліції повідомили, що попередньо, наркотичних та психотропних речовин в його організмі не виявлено.

Видання “Дорожній контроль” опублікувало копію довідки патрульного поліцейського Сидоренко Антона Вадимовича та виявилося, що огляд патрульного проводився не в незалежній клініці МОЗ, а відомчій лікарні МВС України.

Та повідомляє, що ймовірно МВС сфальсифікувало дослідження на стан сп‘яніння:

«Существует законная “Інструкція про порядок виявлення у водіїв транспортних засобів ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння” утвержденная приказом МВД и МОЗ 09.11.2015 № 1452/735. В данной ситуации, патрульный Антон Сидоренко не был водителем, потому по закону осмотр на состояние опьянения не был обязательным. Но Нацполиция провела осмотр с целью доказать общественности, что “Сидоренко не был пьян”. Однако, если решили проводить такой осмотр, его нужно проводить в соответствии с законом.

Согласно Инструкции, “перелік закладів охорони здоров’я, яким надається право проведення огляду на стан сп’яніння водіїв, затверджується Міністерством охорони здоров’я України, Огляд у закладах охорони здоров’я щодо виявлення стану сп’яніння проводиться лікарем закладу охорони здоров’я який пройшов тематичне удосконалення за відповідною програмою згідно з чинним законодавством”.

В данной ситуации, осмотр проводился в ведомственной клинике МВД Украины и не врачом наркологом МОЗ, а психиатром больницы МВД, который не имеет права проводить осмотры на состояние наркотического опьянения.

“Використання в закладах охорони здоров’я для проведення лабораторних досліджень вимірювальної техніки та обладнання, дозволених МОЗ, підтверджується сертифікатом відповідності та свідоцтвом про повірку робочого засобу вимірювальної техніки. Зразки біологічного середовища для лабораторного дослідження відбираються у дві ємності. Вміст однієї ємності використовується для первинного дослідження, вміст другої ємності зберігається протягом 90 днів.”

В данной ситуации, осмотр провели купленным в магазине экспресс-тестом “Снайпер-10”, не сертифицированным прибором Минздрава. Также, кровь или моча Сидоренко должны хранится 90 дней для повторного анализа. Очевидно, что такие заборы не были сделаны в соответствии с законодательством, потому теперь доказать, что Сидоренко был в состоянии опьянения нельзя. МВД просто сфальсифицировало исследование.».

Залишити відповідь