Поліція затримала позашляховик з героїном на суму понад 50 млн. гривень

Оперативники вилучили у зловмисників 25 кг героїну, який вони перевозили в професійно обладнаній схованці у позашляховику.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції ліквідували транснаціональний канал постачання героїну через Україну до багатьох країн світу. Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Оперативні працівники затримали активних членів наркосиндикату з тривалими та стійкими протиправними звʼязками в наркобізнесі. Усі затримані – вихідці з Туреччини, однак тривалий час проживали і працювали в Німеччині. Відтак зловмисники використовували свої можливості для контрабандного постачання героїну до Євросоюзу в особливо великих розмірах.

Поліцейські зупинили елітний кросовер, що належав наркодилерам, на виїзді зі столиці. Перевірка автомобіля тривала декілька годин. У салоні транспортного засобу виявлено декілька професійно облаштованих тайників. Кожен з яких, попри прихованість, мав також електронну систему оповіщення проти несанкціонованого відкриття. Пакунки з героїном перебували в одному з таких тайників під задніми сидіннями.

«Оперативні працівники в одному з численних тайників, якими облаштований салон автомобіля, виявили 45 пакетів із героїном. Вони були оброблені різноманітними спеціями, щоб ускладнити виявлення наркотику службовими собаками. Загальна вага вилученого наркотичного засобу становить 25 кг. Вартість партії за цінами «чорного» ринку сягає понад 50 мільйонів гривень», – зазначив начальник Департаменту протидії наркозлочинності полковник поліції Андрій Кіхтенко.

За оперативними даними, героїн завозили до України контрабандою з Ірану. У подальшому наркотик невеликими партіями переправляли за кордон у заздалегідь оснащеному автотранспорті.

Після резонансних вилучень великих партій героїну, які здійснив Департамент протидії наркозлочинності навесні цього року, члени міжнародного наркосиндикату посилили заходи конспірації. Зокрема, перед постачанням героїну фігуранти здійснювали перевірочні рейси без наркотиків для відволікання уваги та виявлення рівня контролю з боку поліції. Крім того, постійно змінювалися схеми постачання наркотиків, призначені для цього транспортні засоби та їх власники.

Наразі затримані троє учасників транснаціональної наркоорганізації. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігурантам  загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Працівники Департаменту протидії наркозлочинності здійснюють подальші заходи зі встановлення інших учасників міжнародного наркосиндикату, причетних до постачання героїну як в Україну, так і інші держави. 

Залишити відповідь