Поліція затримала ОЗУ, яке займалось викраденнями людей і рекетом на замовлення

Керували угрупуванням двоє «ворів в законі» з РФ.

За даними поліції, у злочинної організації було два відокремлених «підрозділи» – у Києві та Одесі. «Працювали» вони як на території цих областей, так і в інших регіонах. До складу групи входило 12 осіб. Лідер та учасники угруповань – вихідці з іншої країни. Кримінальні злочини здійснювалися під керівництвом двох «ворів в законі», які перебувають на території РФ, та супроводжувалися фізичним насильством. Суми, які вимагали, коливалися від 20 000 гривень до 800 000 доларів США.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

В ході документування їх протиправної діяльності поліцейські встановили осіб, які допомагали зловмисникам у їх протиправній діяльності.

«Під час проведення перших двох етапів спецоперації правоохоронці затримали лідера злочинної організації та чотирьох її учасників. Наразі вони знаходяться під вартою. Ще чотирьох осіб примусово видворили за межі України за порушення норм міграційного законодавства»,–йдеться у повідомленні.

10 грудня правоохоронці провели третій етап поліцейської спецоперації на території Одеси, Києва та Київської області. За її результатами затримали п’ятьох учасників злочинної організації. Затримані обґрунтовано підозрюються у скоєнні кількох фактів вимагання коштів та викрадення людей із метою викупу або вчинення певних дій на користь зловмисників чи інших осіб.

В пресслужбі Офісу генпрокурора повідомляють, що банда впродовж 2020 року діяла і в інших регіонах України.

«Її учасники займались вимаганням грошових коштів та майна від громадян і підприємців. Також вони за винагороду примушували громадян насильницьким шляхом до виконання незаконних вимог або цивільно-правових зобов’язань в інтересах «замовників». Крім цього вони незаконно позбавляли волі та викрадали людей»,–йдеться у повідомленні.

Під час обшуків поліція вилучила зброю, набої до неї, ножі, «чорнові» записи, розписки, печатки, флеш-накопичувачі, гроші, автомобілі та інші речі, що підтверджують їх злочинну діяльність на території України.

Наразі двом фігурантам повідомлено підозри за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Іншим трьом – за ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що за результатами проведення трьох фаз спецоперації для ліквідації діяльності на території України злочинної організації поліцейські затримали 10 осіб, ще двох – оголошено у розшук.




Залишити відповідь