Поліція відкрила провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя журналіста Ткача та повторно огляне квартиру

Поліція відкрила провадження за фактом порушення недоторканості приватного життя журналіста Михайла Ткача.

Про це повідомили у пресслужба Нацполіції Києва.

«За даним фактом відділом дізнання Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі. Триває досудове розслідування, у рамках якого будуть встановлені всі обставини події»,–йдеться у повідомленні.

Зазначаєтьс, що правоохоронці провели огляд у квартирі і на даху будинку, жодних технічних засобів там не виявили, а виявили лише пошкодження на стелі у квартирі пошкодження. Поліцейські оглянули дах будівлі, і також ніяких пошкоджень або технічних засобів там не виявили. 

Головна редакторка Наталка Седлецька на своїй сторінці у Facebook, що журналісти самотужки охороняють горище у будинку колеги Михайла Ткача, щоб захистити можливі докази його «прослушки». 

Після того, як журналіст «Схем» Mykhailo Tkach знайшов у себе вдома ознаки встановлення прослуховуючої апаратури – ми…

Posted by Natalie Sedletska on Friday, August 7, 2020

І лише після розголосу в поліції повідомили, що запланували повторний огляд місця події та судові експертизи.

«Аби з’ясувати, чи був там встановлений будь-який прослуховувальний пристрій, правоохоронці запланували проведення повторного огляду і судових експертиз».

Залишити відповідь