Поліція рік не може назбирати доказів на підозру харківському прокурору

Суд до 4 вересня 2019 року продовжив строк досудового розслідування за фактом декларування недостовірної інформації прокурором прокуратури Московського району м. Харкова

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на  ухвалу суд від 12 червня.

Відомості до ЄРДР було внесено у липні 2018 року.  Прокурор начебто не задекларував автомобілі Audi A5 і BMW 420D, які належали його дружині, дохід дружини в сумі 983 тис. грн. і власний  дохід в сумі 149 тис. грн. від продажу автомобіля Mersedes-Benz C180.

Прокуратура посилається на висновок і рішення НАЗК щодо виявлення корупційного правопорушення, документи про продаж авто, відомості про доходи та ін. Строк досудового розслідування закінчується 4 липня 2019. Але достатніх доказів для пред’явлення обґрунтованої підозри поліція все ще не має і стверджує, що необхідно ще провести низку слідчих дій.

Зокрема. слідчий хоче отримати тимчасовий доступ до документів Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз імені С. Бокаріуса щодо проведення експертизи автомобіля Mersedes-Benz C180, отримати висновок судової автотоварознавчої експертизи, встановити місцезнаходження покупця авто і допитати його як свідка. Для цього слідчий попросив продовжити строк слідства на 2 місяці. Суд клопотання задовольнив.

Залишити відповідь