Поліція назвала версії щодо замаху на депутата Соболєва

Поліція розглядає кілька версій, головна – фінансова діяльність депутата, а також профдіяльність.

Поліція надала охорону депутату Київської облради В’ячеславу Соболєву після замаху на ньогонапередодні. Про це на брифінгу в понеділок заявив глава поліції Києва Андрій Крищенко.

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що слідство розглядає три версії нападу:

«Це сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та теперішня професійна  діяльність громадянина. Водночас основою з них є фінансово-господарська діяльність батька вбитого хлопчика».

Глава відомства додав, що скрупульозна спільна робота всіх поліцейських дозволила вже сьогодні зранку затримати двох підозрюваних. 

«Ці люди обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, який кваліфікується за частиною 2 статті 115 – Умисне вбивство. Максимальний термін покарання – довічне ув’язнення. Щойно начальник поліції Києва разом із оперативниками приїхали з місця вилучення зброї. Наші оперативники та слідчі знайшли зброю, з якої було здійснено постріл», – зазначив Голова Нацполіції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що, крім зброї, вилучено ще низку речових доказів.

«Це документи фальшиві, які використовувалися, та ще низка доказів, які дозволяють слідчим із процесуальними керівниками з прокуратури готувати матеріали для підозри. На цьому робота не зупиниться, ми будемо працювати і далі, аби знайти замовників цього вбивства», – наголосив Андрій Крищенко. Він додав, що підозрювані – дві молоді особи, 18 та 19 років. Затримали їх в Києві, але вони не є місцевими мешканцями. Наразі з ними проводять необхідні слідчі дії.



Залишити відповідь