Поліцейський через хабар втратив посаду і заплатить штраф


Суд оштрафував за одержання неправомірної вигоди колишнього старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Кременчуцького відділу поліції в Полтавській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 16 серпня.

Обвинувачений на своїй посаді відповідав за лінію роботи щодо злочинів пов’язаних із шахрайством, організовував розкриття злочинів по «гарячих слідах».

У лютому 2019-го оперуповноважений отримав доручення слідчого встановити місцезнаходження громадянина, який може бути причетний до шахрайського заволодіння коштами. Поліцейський зателефонував цьому чоловікові, запросив на термінову бесіду і поставив вимогу заплатити 30 тисяч гривень за те, що не збиратиме проти нього докази. Співрозмовник звернувся у правоохоронні органи і допоміг викрити корупціонера.

У суді колишній співробітник поліції вину визнав, але давати показання відмовився.

Заявник розповів, шо займався підприємницькою діяльністю з утриманням кіосків швидкої їжі, мав три торгові точки. Ресурси на бізнес йому позичили його знайомі. У році він потрапив у передвиборчу команду Піддубної до Кременчуцької міської ради (йдеться про тодішнього депутата міськради Оксану Піддубну — ред.). Після завершення чергової сесії у чоловіка виникли проблеми із законом, у в свій час його звинувачували в сепаратизмі, в інтернеті з’явилось відео через яке стали надходити погрози йому особисто та його родині. Він мусив покинути бізнес та переїхати до Львова. Оскільки він виїхав швидко, тому залишилися борги перед колишніми партнерами по бізнесу. Коли він був вже в Львові, зателефонував один із партнерів та запропонував повернути гроші, на що він намагався пояснити, що зараз складна ситуація, проте його не захотіли слухати, а повідомили, що звернуться до поліції. Через деякий час йому зателефонував знайомий співробітник поліції.

На зустріч оперуповноважений прийшов із незнайомцем і забрав у співрозмовника телефон та стер інформацію про попередній телефонний дзвінок. Поліцейський озвучив інструкції: купити стартовий пакет будь-якого оператора, зареєструватися в електронній платіжній системі, і на вказану дату на електронний гаманець переказати 30 тисяч гривень і дав місяць для пошуку такої суми. Обвинувачений також дістав чистий бланк паперу, де змусив чоловіка поставив свої прізвище та ініціали, а також підписатися. Працівник поліції повідомив, що в разі, якщо не не надійдуть гроші, то на цьому бланку з’явиться досить цікаве пояснення.

У подальшому чоловік прибув до відділку поліції і переконав взяти гроші готівкою, кажучи, що боїться ще кудись їхати. Передача грошей відбулася у вбиральні.

Суд оштрафував колишнього поліцейського на 25 500 гривень і заборонив обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки.

Оксана Піддубна, у чиїй передвиборчій компанії працював заявник до лютого 2021 була присяжною Автозаводського райсуду Кременчук, який ухвалював цей вирок.

Залишити відповідь