Поліцейські з полку «Київ» допомогали кілерам, які стріляли у чорногорського наркобарона в Києві

Разом з групою балканських кілерів, які 26 травня в Києві стріляли в громадянина Чорногорії Пітера Радуй Зінце, був затриманий старший сержант поліції з полку поліції «Київ» Ростислав Чернобривий, який супроводжував кілерів.

Про це повідомляє видання «Страна.ua» посилаючись на свої джерела в МВС.

За даними слідства, Чернобривий з іншими поліцейськими з полку «Київ» допомагали кілерам з моменту їх прибуття в Україну.

У розпорядженні видання також виявилися фото кілерів після їх затримання.

Учасник групи кілерів Еміль Тузовіч.
Македонець Каце Гергієв
Громадянин Сербії Мілан Бранкович
Громадянин Сербії Петар Йованович

Нагадаємо, вчора в Одесі правоохоронці затримали групу іноземних кілерів, підозрюваних в замаху на життя громадянина Чорногорії в центрі Києва. При затриманні намагались втекти та чинили опір.

26 травня у Печерському районі Києва невідомі здійснили кілька пострілів у чоловіка. Потерпілого з вогнепальними пораненнями доставили в лікарню. Ним виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн.

Ред.: Вчора у Києві стріляли в організатора наркокортелю. Кілери спалили свій автомобіль, один надрозум загорівся…

Gepostet von Police Control Ukraine am Mittwoch, 27. Mai 2020

«Основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий перерозподіл сфер впливу у самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік», – повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Правоохоронці становили осіб, причетних до замаху. Це громадяни Чорногорії, Македонії та Сербії. Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство. 

За словами Голови Нацполіції, на початку травня вони прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною. Визначившись із датою вбивства, фігуранти чекали потерпілого біля його будинку. Здійснивши п’ять пострілів у жертву, двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину. Через кількасот метрів вони покинули та підпалили машину, аби знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що «стрілків» чекали їхні спільники.

«Поліцейські встановили маршрут та автомобіль, на якому вони прямували у бік Одеської області, щоби через кордон України з Молдовою покинути територію країни поза митним  контролем. Розуміючи, що зловмисники озброєні, до поліцейської операції для затримання кілерів залучили спецпризначенців КОРД. Вранці при в’їзді в Одесу співробітники ДСР, карного розшуку, Головного слідчого управління, поліції Одещині та КОРД спільно з Офісом Генерального прокурора затримали чотирьох осіб. При цьому зловмисники чинили опір та намагалися втекти», – зазначив Ігор Клименко.

Наразі фігурантів затримали у порядку статті  208 Кримінального процесуального кодексу України, тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.Кримінальне провадження розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство) Кримінального кодексу України. 

Залишити відповідь