Подробиці затримання харківських поліціянтів, які з громадянами крали кабелі впродовж року

У Харкові СБУ викрила та затримала учасників організованого угруповання, які за участі співробітників Нацполіції викрадали кабелі системи спецзв’язку.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організував групу місцевий підприємець закавказького походження. До протиправної діяльності він залучив свого родича, який є співробітником поліції, його колегу та цивільну особу.

Нагадаємо, як повідомляв Police Control Ukraine, мова йдеться про інспектора УПП в Харківській області та поліцейського батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області.

«Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники систематично викрадали спецкабелі з кольорових металів. Ці лінії спецзв’язку використовуються військовими частинами, об’єктами критичної інфраструктури регіону, системами управління і навігації повітряних суден, цивільної оборони та оповіщення населення. За наявною інформацією, угруповання діяло протягом приблизно одного року»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чотирьох фігурантів під час пошкодження та викрадення кабелю спецзв’язку у центральній частині Харкова.

Зазначається, що під час обшуків за місцями їх мешкання вилучено докази протиправної діяльності, у тому числі карти-схеми захищених ліній зв’язку.

Наразі всім затриманим учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи.

«Співробітнику батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, трьом іншим підозрюваним — у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура подаватиме апеляційну скаргу на рішення суду і вимагатиме обрання більш суворого запобіжного заходу патрульному поліцейському»,–повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Також зазначається, що СБУ перевіряє можливість вчинення групою диверсій проти України, а також перевіряються ймовірні зв’язки учасників угруповання із спецслужбами країни-агресора.

Залишити відповідь