Побиття затриманого після маршу рівності у Харкові: патрульному повідомили про підозру

Експатрульного з Дніпропетровщини підозрюють у перевищенні повноважень під час охорони громадського порядку на минулорічному марші рівності KharkivPride у Харкові.

Офіс Генерального прокурора повідомив колишньому працівнику патрульної поліції Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області про підозру у перевищенні службових повноважень (ч.2 ст. 365 КК України).

За даними слідства, патрульний бив одного з вже затриманих.

«15 вересня 2019 року у місті Харкові під час забезпечення громадського порядку при проведенні мирної ходи ХарківПрайд відбулися сутички між правоохоронцями та противниками цього заходу. В ході зіткнення працівниками поліції були застосовані заходи фізичного впливу з метою подолання супротиву. Внаслідок застосування фізичної сили кілька осіб опинилися на землі й перебували під повним контролем працівників поліції. У цей час один з правоохоронців підбіг до фактично затриманої особи, яка знаходилася у лежачому положенні та жодним чином не чинила опору, а також не здійснювала будь-яких дій, що могли б створити загрозу життю чи здоров’ю правоохоронцям чи іншим особам, й почав умисно наносити їй удари ногою в область колінного суглобу»,–йдеться у повідомлені пресслужби Офісу Генпрокурора.

УВАГА! Затримано наших активістів. Прямуємо до Шевченківського відділу поліції (вул. Толбухіна 103).

Gepostet von George Tarasenko am Sonntag, 15. September 2019

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років позбавлення волі.

Залишити відповідь