Побиття дітей у притулку «Світанок» в Одесі: експоліцейському повідомлено про підозру

Правоохоронець, який на момент вчинення злочину обіймав посаду інспектора з ювенальної превенції сектору превенції одного з відділень Малиновського відділу поліції в м. Одесі, застосовував фізичну силу та морально принижував вихованок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської ОДА.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Досудове розслідування було розпочато за повідомленням у соціальній мережі Facebook про жорстке поводження з вихованцями одного з дитячих закладів.

Слідчі ДБР повідомили про підозру дільничному офіцеру одного з відділів поліції в місті Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області. Правоохоронець підозрюється у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України). Також слідчі ДБР вручили підозрюваному клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави та відсторонення його від займаної посади.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь