“Плану” для кременчуцьких патрульних щодо кількості штрафів немає

Скріншот з закритого Телеграм-каналу став підставою для незапланованої прес-конференції з начальником батальйону патрульної поліції у Кременчуці.

У приватній переписці йшлося про нібито «план» кількості постанов, які патрульні мають виписати протягом чергування та вказувалося прізвище однієї особи. Стосовно особи, то Олександр Борзенко підтвердив, що дійсно така людина працює на посаді заступника командира роти. А от щодо змісту повідомлення, то головний патруль усіляко відхрещувався від тих слів.

Каже, що особисту переписку підлеглих читати не має права, а от щодо «норми» виписаних штрафів, то їх вистачає. Додав суху статистику й зазначив, що на майже 400 тисяч населення патрульних працює усього 33 й у кожного в середньому 15 викликів та 34 поверхневі перевірки протягом 12 годин зміни, з яких 1 перерви та 1 на «здачу поста».

Тому на його думку ні про які норми йти мова не може, бо правоохоронці не встигають виїжджати на ті виклики, які надходять. Тим паче, що існує своя класифікація пріоритетності виклику. Її визначає аналітичний центр у Полтаві й передає тому екіпажу, який вільний на той момент.

«Ми не можемо поставити патрульного на кожному кутку, щоб він стежив за правопорядком. Телефонуйте якщо бачите порушення», – наголосив пан Борзенко.

«Я розглядатиму тільки фактаж (фото й відео), а плітки я не збираю – бо я не базарна бабця» – зауважив керівник батальйону.

А ще додав, що якщо хтось став свідком правопорушення – фотографуйте, знімайте на відео й усі випадки він особисто коментуватиме під час прес-конференцій.

Нагадаємо, що посів пан Борзенко посаду керівника батальойну 6 червня.

Джерело

Залишити відповідь