Після стрілянини в кафе на Київщині втратив посаду заступник начальника поліції області, а дії місцевого прокурора перевірить Генінспекція

Версії, чому почубилися представники “харківського” і “кавказького” угруповань в Українці наводить видання Dетектив-Info та називає прізвища встановлених учасників “розбірки”.

У вівторок, 8 вересня 2020 року, правоохоронці повідомили про висунення підозр у злісному хуліганстві (ч.4 ст.296 КК України) п’ятьом учасникам збройного конфлікту, який ввечері 2 вересня 2020 року відбувся в кафе “De Boche” міста Українка Київської області між двома групами чоловіків. Відповідну інформацію засновнику ГО “Трипільський край” Євгену Цяпенко підтвердив начальник Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Дмитро Житник.

ВЖЕ Є ЗАТРИМАНІ УЧАСНИКИ ПЕРЕСТРІЛКИ В УКРАЇНЦІ

ПРОКУРОР ПІДПИСАВ ПІДОЗРИ ОРГАНІЗАТОРАМ СХОДКИ З ПЕРЕСТРІЛКОЮ В УКРАЇНЦІ По якій статті кримінального кодексу оголошена підозра організатору кримінальної сходки в Українці Олексію Онуфрієнко на прізвисько Пика та що будуть робити правоохоронці для запобігання правового безладу на Обухівщині дивіться в моєму інтерв'ю з прокурором Обухівський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури Дмитром Житником.

Posted by ЦЯПЕНКО.info on Tuesday, September 8, 2020

Йдеться про скандальне з’ясування стосунків за участю понад двох десятків кремезних чоловіків (місцеві мешканці називають таку кількість суттєво заниженою – Ред.) у популярному розважальному закладі Українки, яке відбулося ввечері 2 вересня 2020 року.

Згідно первинної версії поліції, тут компанії достойників під час сутички використовували травматичну та мисливську зброю, загалом здійснивши близько 10 пострілів. А згодом – разом із персоналом De Boche намагалися приховати цей злочин: змінили обстановку, позбирали гільзи, затерли плями крові тощо.

Утім, таке завзяття лише частково допомогло учасникам “розбірок” – окремі фази конфлікту зафіксували свідки події на власні мобільні пристрої. Цей факт, а також присутність на місці з’ясування відомих в Українці осіб, сприяли широкому розголосу інциденту в ЗМІ.

Городок Украинка, рядом с известной Конча-Заспой. Когда я руководил полицией Обуховского района, в куст которого входит Украинка, все разборки, бригады проводили за пределами обслуживаемой мной территории.Жить стало безопасно. Благодарим за это МВД.

Posted by Денис Ярославский on Wednesday, September 2, 2020

Зауважимо: медійники, які відпочатку взялися до висвітлення “українського дебошу”, вважали за краще зосередитися на одній стороні конфлікту 2 вересня 2020 року. Зокрема, 3 вересня 2020 року в ефірі телеканалу 1+1 було оприлюднено прізвища чотирьох вирогідних фігурантів стрілянини, яких пов’язують з місцевою владою Українки.

У відповідному сюжеті йшлося про:

  • – радника т.в.о. міського голови Українки Левана Дарсанію;
  • – тренера зі змішаних єдиноборств Паату Робокідзе;
  • – Олексія Онуфрієнка на прізвисько “Пика”, якого називають кримінальним авторитетом, що “опікується” питаннями видобутку піску на Обухівщині та входить до оточення так званого злодія в законі Кахабера Орагвелідзе на прізвисько “Каха Тбіліський”;
  • – члена виконкому Української місцевої ради, підприємця Андрія Нагорного.

Зауважимо, що Нагорний після згадки про нього в матеріалі журналістів, спростував будь-яку власну причетність до подій в De Boche.

Вчера 03.08 в средствах массовой информации было озвучено о том, что я причастен к резонансному событию, которое…

Posted by Andrey Nagorniy on Friday, September 4, 2020

Джерела Dетектив-Info також не підтверджують безпосередню участь Нагорного в з’ясуванні стосунків 2 вересня.

Натомість інсайдер наводить перелік з десяти осіб, що начебто причетні до кривавої “розбірки” з боку так званого “харківського угруповання”, яке останніми роками “прописалося” в Українці. Передусім йдеться про колишніх мешканців першої української столиці Левана Дарсанію та Паату Робокідзе, а також їх “обухівського компаньйона” “Пику”, оголошення підозри якому (але не факт затримання) в прокуратурі офіційно підтвердили 8 вересня 2020 року.

“Всі бачили, як Робокідзе збирав гільзи після влаштованих у кафе розбірок. Також від початку до завершення конфлікту був присутній Онуфрієнко, а Дарсанія – поїхав з De Boche за кілька миттєвостей до початку стрілянини. Що ж стосується менш відомих “героїв”, то на боці “харківського угруповання” в інциденті також брали участь Сергій Сергієнко, Вадим Безпалий, брати Петро та Сергій Шинкаренко, Артур Ткаченко, Сергій Ілащук, Рашад Мамедов”, – перераховує співрозмовник Dетектив-Info учасників сутички з “харківсько-українського” боку.

За його інформацією, місцеві достойники в De Boche 2 вересня “сперечалися” з представниками так званого “чеченського угруповання”, лідером якого вважають Різвана Абдулкадирова, якого пов’язують з добровольчим батальоном ім. шейха Мансура.

Також відомо, що під час скандального візиту до Українки волелюбний син Кавказу Абдулкадирова прихопив із собою групу підтримки, до якої зараховують Біслана Расаєва, Магомеда Дукузова, Сергія Ошеровського, Рустама Мишко (Рафієва) на прізвисько “Умар” тощо. Найбільшу ж активність серед учасників з’ясування стосунків в кафе з боку “горців” виявляли власне Абдулкадиров та його племінник Лема Гайрабеков (“Абдула”). 

Що саме не поділили чеченці з опонентами – наразі версії різняться. За однією з гіпотез, в Українці відбулася “розбірка” через намагання з боку кавказців влаштувати перерозподіл сфер впливу у кримінальних сферах (пов’язаних з видобутком піску чи навіть обігом/розповсюдженням наркотиків) міста Українка. Паралельно також озвучується думка, що конфлікт може бути пов’язаний з майбутніми місцевими виборами або навіть… виник ледь не на побутовому рівні.

Згідно останньої версії, яку по обіді 8 вересня 2020 року детально було викладено на шпальтах ГО “Стоп корупції”, стрілянину за участю десятків чоловіків спричинило непорозуміння між бійцями ММА, яке виникло напередодні під час їх спарингу в обухівському спортивному клубі “Ф1”.

Як побутовий конфлікт на тренуванні борців переріс у перестрілку.2 вересня о 19:15 в місті Українка Обухівського району сталася стрілянина, в результаті якої постраждали кілька місцевих жителів. Конфлікт розпочався зі звичайної побутової сварки на тренуванні бійців ММА, які вели боротьбу у спарингу. На цьому відео видно, як у спортивному клубі “Ф1”, що в Обухові, борці спершу тренуються, але потім ситуація виходить з-під контролю.

Posted by Стоп корупції on Monday, September 7, 2020

Мовляв, наступного дня в кафе De Boche учасники інциденту на тренуванні призначили зустріч опонентам, але в якийсь момент щось пішло геть не за сценарієм та достойники схопилися за зброю. Більше того – в “Стоп корупції” наводять дані, буцімто цей інцидент насправді міг бути провокацією та завчасно спланованою спецоперацією проти діючих можновладців Українки з боку працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

“Стоп Корупції” також оприлюднило фото одного з учасників стрілянини з “кавказького боку” та пост, автори якого бідкаються – мовляв, поліція навіть не займається розшуком цієї особи, а звинувачує “випадкових свідків та людей, яких взагалі на місці не було”, на кшталт Робокідзе.

«СтопКор» дізнався, хто насправді стріляв в Українці! Це ексклюзивні фото та документи встановлених осіб потрапили до…

Posted by Стоп корупції on Tuesday, September 8, 2020

На яку інтерпретацію подій в Українці 2 вересня зрештою пристануть правоохоронці – засвідчить подальше слідство. Наразі Dетектив-Info стало відомо про перші гучні кадрови висновки за мотивами резонансої стрілянини на Обухівщині.

Згідно інформації наших джерел, напередодні посади заступника керівника поліції Київщини – начальника слідчого управління позбувся підполковник Сергій Рекун.

(Сергій Рекун)

“Злі язики” зараховують Рекуна до лав впливоих “покровителів” строкатої діяльності в Українці, яку розгорнули Дарсанія і Ко.

Як би там не було, але незважаючи на відсутність на момент оприлюднення цього матеріалу офіційних відомостей про звільнення Сергія Рекуна, ця інформаціє вже знайшла побічне підтвердження.

Зокрема, пізно ввечері 8 вересня 2020 року давня опонентка можновладців Українки – Агнеса Олкова-Михницька оприлюднила “термінове оголошення”. У тексті відповідного допису вона також повідомляє про звільнення заступника начальника поліції Київщини, заочне оголошення підозри “Пиці” та призначення перевірки звитяг обухівського прокурора Житника працівниками Генінспекції Офісу генпрокурора.

🔴ТЕРМІНОВЕ ОГОЛОШЕННЯ!!!🔴✅✌Шановна громадо Обухівського району, нарешті добрі новини!✅Сьогодні Голова Національної…

Posted by Agnessa Olkova on Tuesday, September 8, 2020
Залишити відповідь