Під ВР поліція побилася з власниками авто на єврономерах: один із копів опинився під колесами автомобіля

За даними поліції, постраждав один правоохоронець

У Києві під будівлею Верховної Ради вдень у четвер, 16 травня, сталася бійка між протестувальниками – власниками автомобілів на іноземній реєстрації (“євробляхери“) і правоохоронцями.

Так, один з “євробляхерів” на машині на вулиці Грушевського включив аварійні сигнали і відкрив капот своєї машини, чим ускладнив рух транспорту. Його авто оточили правоохоронці. Внаслідок між поліцією та іншими учасниками акції протесту почалися сутички.

Одного “євробляхера” поліція повела за огорожу біля парламенту. Біля авто, де стався конфлікт, знаходяться майже 30 поліцейських.

Увага, на відео присутня ненормативна лексика!

При цьому в поліції повідомили, що під час зіткнення з активістами постраждав працівник поліції. Зараз медики надають йому необхідну допомогу.

“За попередньою інформацією, учасники акції намагалися перекрити рух на перехресті вулиць Шовковичної та Грушевського. Коли правоохоронці спробували врегулювати ситуацію, один з учасників скоїв наїзд на поліцейського. Під час затримання злочинець погрожував порізати собі вени ножем. Щоб заспокоїти чоловіка, правоохоронці застосували сльозогінний газ”, – йдеться в повідомленні столичного главку Нацполіціі.

На місце викликали слідчо-оперативну групу та “швидку”. Лікарі надають необхідну допомогу постраждалому поліцейському. Водія, який скоїв наїзд на поліцейського, доправили до Печерського управлення поліції.

Подія належним чином зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Після проведення першочергової перевірки буде надано правову оцінку.

Нагадаємо, що в минулому році в центрі Києва позашляховик народного депутата Павла Пинзеника наїхав на одного з учасників акції власників машин на єврономерах, які блокували проїзд біля Верховної Ради. ДТП сталася на вулиці Шовковичній. Після цього машину оточили спецназівці, які не дали учасникам акції дістатися до пасажира і водія. До швидкої забрали одного постраждалого учасника акції, якого зачепив позашляховик. Нардепа Пинзеника вивели з машини і провели в бік вулиці Інститутської “коридором ганьби”.

Раніше повідомлялося, що з 24 травня поліція зможе оштрафувати і конфіскувати авто на іноземних номерах.

Джерело

Залишити відповідь