Під рубрикою: Ужаси моєї патрульної поліції

Чотири місяці начальник одеських патрульних поліцейських Юрій Рибак змушує підлеглих мити службові автомобілі за свої власні кошти!

Притому, що на території Управління патрульної поліції в Одеській області є безконтактна мийка «Kärcher».

З метою економії, оскільки не послухатися своє начальство не можна, поліцейські відвідують автомийку з самообслуговуванням – за 60 гривень можна в цілому помити машину. Додавши ще 30 гривень, можна там же пропилососити салон автомобіля. Розташовується вона на перетині вулиць Космонавта Комарова і Інглезі.

Щоб не бути голослівним, я не полінувався і зафіксував, як одеські патрульні рано вранці миють свої машіни, щоб здати залізних коней в чистому вигляді в Управління яке, до речі, розташовується в 5 хвилинах від мийки – на вул. Академіка Корольова, 5.

Власне, тому зараз всі машини патрульної поліції там і миються.

Причина даної кричущої ситуації полягає в тому, що київське начальство патрульної поліції не спромоглося провести тендер на послуги автомийки та хімчистки салону.

Оцінили ступінь свінства?

Тобто співробітники держоргану повинні шукати гроші для того, щоб помити державну машину?

Реформи?

Порядки ДАІ пішли у минуле?

При цьому, щоб ви розуміли, гроші на мийку поліцейських машин у київського Департаменту патрульної поліції є.

Але ось тендер Департамент патрульної поліції (Київ) спромігся оголосити тільки 25 квітня 2019 року. А навіщо поспішати? Можна ж заощадити за рахунок співробітників, які, в свою чергу, зберуть хабара (накосити) з водіїв.

Отже, київське керівництво хоче закупити 5040 послуг з миття машин і 105 послуг по хімчистці салону на що залишилася друга половина 2019 року. Читати на «Прозорро» тут:

  • Послуги мийки автомобілів та хімічної чистки салону автомобілів у місті Одеса

У минулому році Департамент патрульної поліції повівся більш людськи і тендер на мийку машин оголосив на початку року – 3 лютого 2018 року. Читати на «Прозорро» тут:

  • Послуги мийки автомобілів та хімічної чистки салону автомобілів

У 2018 році начальник Департаменту патрульної поліції Євген Жуков уклав договір з ТОВ «Берліна Авто» на загальну суму в розмірі 524 988 гривень.

За ці гроші було закуплено 5568 послуг з миття машин по 88 гривень за одну, а також 232 послуги хімчистки салону по 150,88 грн. Мили машини на вул. Люстдорфської дороги, 55.

За інформацією з моїх джерел, сума відкату склала 30% або 150 000 гривень.

Звідки міг узятися відкат?

Математика проста: 5568 мийок розділити на 260 днів (договір підписаний був 11 квітня до 31 грудня 2018 роки) виходить по 20 мийок в день.

Так ось, панове, за чотири дні мого перебування на автомийці в середньому я зустрів по три патрульні машини. Масово їдуть мити машину тільки після опадів, а так максимум в день чотири-п’ять машин може приїхати на мийку.

Примітно, що 30 січня 2019 року начальник УПП в Одеській області Юрій Рибак звернувся до облради з проханням виділити 5,7 млн ​​гривень, на які, зокрема, він хотів придбати ще одну мийку високого тиску «Kärcher» за 45 000 гривень та пилосос «Kärcher» за 16 000 гривен.

Погодьтеся, що така ідея звучить відмінно: витратити 60 тисяч гривень на обладнання, ніж щорічно закуповувати послуги на 500-600 тисяч гривень.

У зв’язку з цим велике прохання до начальника патрульної поліції Одеси Юрію Рибаку:

  • перестати змушувати патрульних поліцейських мити машини за свої гроші;
  • визначитеся, нарешті, – київський департамент закуповує послуги по автомийці або ви купуєте за допомогою облради ще одну безконтактну мийку і процес миття здійснюєте на своїй базі?

Другий варіант кращий – вистачить розбазарювати гроші платників податків в країні, яка знаходиться в стані військового конфлікту і де літня людина отримує 1669,2 гривні пенсії.

Та й поцупити не вийде, коли копи буду мити машини за допомогою своєї безконтактної мийки.

Адже хто користується автомийкою та в якій кількості – перевірити не можна.

Не виключено, що крім відкату, частина талонів на мийку лунає стороннім особам, а також використовується для мийки особистого транспорту.

Ярослав Берендаков

Залишити відповідь