Під час ремонту Нового мосту у Дніпрі посадовці привласнили 29 мільйонів 500 тис. грн

Оперативниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області. Нацполіції спільно з прокуратурою Дніпропетровської області було викрито злочинну схему розкрадання бюджетних коштів міста Дніпро.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції.

Встановлено, що особи у складі організованої злочинної групи, зловживаючи службовим становищем, здійснюють розкрадання коштів місцевого бюджету, виділених на капітальний ремонт автодорожнього моста №2, через р. Дніпро у м. Дніпро, шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів.

Посадові особи Дніпровської міської ради, вступивши в злочинну змову з посадовими особами компанії-підрядника уклали договори підряду, предметом яких є виконання будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту автодорожнього мосту № 2 через р. Дніпро у м. Дніпро на загальну суму 375 млн. грн.

Під час виконання ремонтних робіт підприємство допустило ряд порушень.
Підрядник використав для робіт бетон нижчого від зазначеного у проектній документації класу міцності.
Даний факт підтверджується протоколом випробування на міцність бетону та висновками експертизи.
Також встановлені металоконструкції, які не відповідають проекту та завищена вартість будівельних матеріалів.

Сьогодні, 13 вересня було проведено ряд обшуків в приміщеннях Дніпровської міської ради, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання та за місцем проживання фігурантів справи.

Сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь