Переділ сфер впливу в кримінальному світі Харківщини та рейдерство: чому звинувачують правоохоронців та СБУ?

За останній місяць на Харківщині відбулись досить резонансні події: гучне викриття СБУ ОЗУ «Князя» і затримання правої руки Казарцева – підприємця Олега Кіяшко, а також інших учасників угруповання та подальше звинувачення правоохоронців у рейдерському захопленні агропідприємства, нібито, того самого Кіяшко, особливо звинувачували першого заступника Баканова – очільника главку «К» Василя Малюка. Чи так це є насправді та хто стоїть за відповідним «рейдерством», хто такий одіозний «бізнесмен» Кіяшко та чому звинувачують правоохоронців з’ясовувала редакція Police Control Ukraine.

З початку 2020 року по всій країні правоохоронці та СБУ розпочали активну боротьбу з криміналітетом, не дивлячись на їх можливості та вплив у кримінальному світі.

 Серед затримань за останній час: 

  • Затримання в Одесі учасників угруповання «Лоту Гулі», яке тероризувало громадян і тримало в страху підприємців Одеської області;

До речі, нещодавно в Туреччині вбили того самого «злодія в законі»  криміналального авторитета Надіра Саліфа відомого як «Лота Гулі», котрий орудував й в Україні. А після цього вбивства у різних країнах очікують не аби який переділ впливу у кримінальному світі. 

  • Затримання злочинних угрупувань у Дніпрі та Харкові;
  • Затримання кримінального авторитета Самвела Манукяна (відомий, як Московський) у Вінниці;
  • Затримання у Харкові кримінального авторитета «Бороди», який очолював групу «псевдокопів», котрі викрадали наркоманів та вимагали з них гроші;
  • І ймовірно найгучніше затримання – учасників угрупування багато років недотороканного кримінального авторитета Вадима Казарцева, відомого як «Князь». Серед затриманих права рука Казарцева – підприємець Кіяшко Олег Борисович.

Відео затримання #СБУ бізнесмена Олега Кияшко, який близький до кримінального авторитета Вадима Казарцева (він же «Князь»). Раніше його люди вважалися недоторканними, але мабуть часи змінилися. Але це не точно, бо затримання ще нічого не означає. Трохи детальніше про те, хто такий Кияшко👉 https://ord-ua.com/2013/10/09/baryiga-harkovskij-oleg-kiyashko/#Харків

Posted by Police Control Ukraine on Thursday, July 23, 2020

Кіяшко затримали в його будинку в Харкові.

Затриманий Кіяшко
Олег Кіяшко праворуч


У цей же день правоохоронці провели операцію на піщаному кар’єрі в смт. Рогань, де добувало пісок ТОВ «НВФ «Бархан», засновником якого наразі є Казарцев та Кіяшко.

«ОЗУ довгий час займалася вимаганням, рейдерством і умисними вбивствами в Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях»,– повідомляли тоді в СБУ. За офіційною інформацією, під час обшуків за адресами проживання було вилучено майже 8,4 мільйона гривень, близько 170 тисяч доларів і 40 тисяч євро, чорнові записи, що свідчать про масштабну злочинну діяльність, засоби зв’язку, зброю і боєприпаси різних видів. Наразі очільник ОЗУ Вадим Казарцев – відомий кримінальний авторитет як «Князь», засуджений за участь у вбивстві в 1991-му році, відсидів 8 років, переховується за кордоном, а його права рука – Кіяшко перебуває у СІЗО.

Після затримання Олега Кіяшко на сайті компанії «Агроінвест Холдинг» та деяких інтернет-видань почали з’являтись повідомлення про спроби захоплення аграрного підприємства «Труд 2012», яке є частиною «Агроінвест Холдингу», засновником і співвласником якого є Олег Кіяшко.

У повідомленнях Кіяшко розповідає, що у ніч на 26 липня близько 20 невідомих осіб у масках-балаклавах спробували захопити аграрне підприємство «Труд 2012». Зокрема, що у справі захоплення замішаний колишній директор підприємства – Володимир Басистий. Зазначається, що нібито для реалізації своїх злочинних планів він заручився підтримкою місцевих силовиків з Нацполіції та СБУ та чесного бізнесмена Олега Кіяшко затримали просто так. 

Але слід зазначити, що Кіяшко затримували по зовсім іншій справі, через усунення з ТОВ «НВФ «Бархан» бізнес-партнера. Справа відкрита за статтями 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 187 (розбій), 189 (вимагання) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ

Отже у відповідних публікаціях, Кіяшко та його люди здійснюють спроби «відбілити» репутацію нібито чесного бізнесмена Кіяшко, використовуючи деякі «викуплені» майданчики для публікацій про рейдерство і звинувачення у ньому правоохоронців.

Разом з цим, у публікаціях не повідомляється справжня інформація про відомого у кримінальному світі Олега Кіяшко, його співпрацю з «Князем», проте, як за період 2013-2018 років компанія «Кіяшко-Казарцев» «віджали» за різними злочинними схемами понад 10-ти сільгосппідприємств, які потім реорганізували у ций же «Агроінвест Холдинг». За фактами рейдерських захоплень, які відбувались з погрозами, махінаціями, побиттям, стріляниною та іншими корупційними схемами відкриті чисельні кримінальні справи. 

І «вишенка на торте»: у 2016 році Кіяшко разом із Казарцевим сам «віджав»  у Володимира Басистого підприємство «Труд 2012» , яке було ним засновано у 2012 році. Тепер у рейдера забирають «крадене», використовуючи момент із затриманням Кіяшко.

Додамо перелік  відповідних «віджатих» сільгосппідприємств, інших підприємств  та тих, які намагались  «віджати»:

  1. ТОВ «Агрофірма «Далакс К »;
  2.  СТОВ «Рассвет»;
  3. ТОВ «Мелихівське»;
  4. ФГ «Труд 2012»;
  5. ТОВ «Компанія «Ботік»;
  6. ТОВ «Агробізнес 2010»;
  7. ТОВ «Сурят»;
  8. СТОВ «Братеницьке»;
  9. ТОВ «ХАЕР»;
  10.  ФГ «Строгого Олександра Федоровича»;
  11. ДП «Благодатне»;
  12. ТОВ «Макрокап Девелопмент Україна».

Що відомо про «бізнесмена» Кіяшко та кримінального атворитета «Князя» та їх діяльність

Ім’я Олега Кіяшко стало відомо ще з початку 2000-х років. Тоді в ЗМІ з’явилася перша інформація про злочинне угруповання, що діє в Харківській області, яке спеціалізується на фінансових злочинах, рейдерських захопленнях земельних ділянок, комерційних приміщень, на викраденні й катуванні людей. У 2005 році Олег Кіяшко вперше був помічений у фінансових махінаціях, проводив фіктивні тендера, займався розкраданням державних і комунальних коштів. В кінці 2004 року на посаду першого заступника начальника УСБУ України в Харківській області призначили досвідченого міліціонера – Черьомухіна Миколу Петровича. Він через кілька тижнів роботи викрив Кіяшко у фінансових злочинах з комунальною казною і почав боротьбу проти бандита. Але Кіяшко вже тоді мав сильні зв’язки. У 2005 році Кіяшко звинуватив Черьомухіна в причетності до замовлення та підготовці замаху на нього. Через це Черьомухіна звільнили з посади першого заступника Харківського СБУ (кримінальна справа № 18050007 від 25.01.2005).

Деякі ЗМІ повідомляли, що на початку 2010-х років Кіяшко разом із Вадимом Казарцевим, завдяки знайомству з співробітником СБУ Максимом Роєм, налагодили багатомільйонні фінансові махінації: відкривали десятки фіктивних фірм для виведення коштів та «кришували» конвертаційні центри. Сукупний дохід ОЗУ за найскромнішими підрахунками досягав кілька мільйонів гривень в місяць. Потім внутрішня безпека затримала Роя на хабарі.

Зокрема, Кіяшко, як писали харківські журналісти, брав участь в «кооперативній схемі» Харківської міськради (ОК ЖБК «Атлант Сервіс»). Спільно з Вадимом Казарцевим  і Олександром Абросимовим (відомий як кримінальний авторитет на прізвисько «Шклец», знаходиться  в розшуку за скоєння ряду кримінальних злочинів: крадіжку в особливо великих розмірах, створення фіктивних підприємств та службове підроблення офіційних документів), Кіяшко створив ряд фіктивних підприємств, які «на папері» займались торгівлею алкоголем, продажем агрохімії, будівництвом, а по факту – відмиванням грошей і промишляли рейдерством земель харківських фермерів.

  • Приблизно у 2013-2014 роках у фактичного власника ТОВ «Агрофірма «Далакс К », того самого Абросимова Олександра Юрійовича, стався конфлікт з Вадимом Казарцевим через відповідне ТОВ. В результаті Абросимов Олександр переховується в Ізраїлі та не повертається в країну. В подальшому до власників ТОВ «Агрофірма «Далакс К» було дадано підприємство «Докучаєвські чороноземи», станом на теперішній час підприємство має назву «Агроінвест Холдинг Охоче». Кримінальну справу за цим фактом не відкривали. Син Абросимова від надання показів відмовився, ймовірно через його побиття, яке сталось під час конфлікту. Реорганізований «Агроінвест Холдинг», як і ТОВ «Агрофірма «Далакс К» певний час було оформлено безпосередньо на Кіяшко та Казарцева. Але згодом Кіяшко переоформив «Агроінвест Холдинг» на свого водія – Гончаренко Андрія.
  • У 2014 році рейдерське захоплення СТОВ «Рассвет». До захоплення 70% корпоративних прав належало покійному Бабаєву Юрію Івановичу, 30% – його дружині. Після смерті останнього, під час перереестрації СТОВ «Рассвет» на сина Бабаєва – Бабаєва Олександра, якого побили в присутності Кіяшко О.Б. та потім відібрали статут, в який й було внесено зміни. Син Бабаєва від надання показів відмовився. Наразі у цій справі до суду скеровано обвинувальний акт відносно державного реєстратора. Разом з цим підозрюваний у безпосередньому протиправному заволодінні СТОВ переховується за кордном та навіть отримав громадянство США і спокійнесенько живе у Брукліні, Нью-Йорк.

• 2015 рік: рейдерське захоплення ДП «Благодатне» після призначення Мінагрополітики нового директора Дениса Строго (сина того самого фермера Строгого, у якого в 2018 році сталось найрезонанснішерейдерське захоплення елеватора зі стріляниною у с. Занки)також справа компанії «Кіяшко/Казарцев». Невідомі в камуфляжі зі зброєю заїхали із сільгосптехнікою на територію підприємства з наміром збирати врожай. Під час захоплення побили директора, комбайнера поранили в ногу.

• 2016 рік:  засновниками ФГ «Труд 2012» був Басистий Володимир Вікторович, його дружина – Басиста Ніна Вікторівна, БисовВолодимир Іванович та його син – Бисов Олександр Володимирович. Також у ФГ був інвестор на ім’я Карбань Андрій Вікторович. Навесні і влітку 2016 року Басистому підпалювали  автомобіль та будинок, за неофіційною інформацією займався цим інший кримінальний авторитет Мітров Леонід (кримінальне провадження №12015220420000610 за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 185 КК України закрито). Восени 2016 року на адресу ФГ надійшло рішення суду про недобропорядну конкуренцію з ФГ «Альянс», ймовірно прийняте на підставі підроблених документів. Внаслідок нього на ФГ «Труд-2012» було накладено штраф у сумі 1,7 млн грн, який мав бути стягнутий за рахунок врожаю, після чого на територію ФГ прибула техніка з людьми Вадима Казарцева та без присутності співробітників виконавчої службивони зібрали врожай приблизно на 1,3 млн доларів США. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Разом з цим було внесено зміни в статут, де єдиним власником стала людина з Донецької області. Басистий В.В. через стресову ситуацію потрапив на лікування до психіатричної лікарні. Надалі Олег Кіяшко та Поляков Олександр погрожували Бисову О.В., дружині Басистого та Шаталову М.Д. Через погрози та побоювання за свої життя всі четверо переписали свої корпоративні права на Кіяшко, а після виходу з лікарні Басистого В.В., його відвезли до нотаріуса, де він також переписав свою частку на Кіяшко

  • Підприємець Аранов Iгор Тимофійович інвестував у ТОВ «Меліхивське», директором і засновником  якого був і є Купрєєв Микола Іванович (наразі він працює разом із Кіяшко). У 2017 році Купрєєв переоформлює частку підприємства на своїх родичів та Олега Кіяшко, з чим йому допомагає Галаван Зіновій Степанович. Аранов I.T. в подальшому отримує рішення господарських судів різних інстанцій з приводу належності йому частки підприємства. Тим часом люди Казарцева виставили охорону на підприємстві, і таким чином Аранов так і не вступив в свої права та його ще й побили.

Слід зазначити, що в одному з інтерв’ю Купрєєв зізнається, що бачив як здійснюються рейдерські захоплення та навіть як його колеги здійснюють саморейдерство.

«Так, звичайно. І бачив, і чув, у нас в областідосить часто таке відбувалося. Мої колеги навітьсамі провокують рейдерські захоплення, починаютьхитрити, дурити. Рейдери на цьому і заробляють, коли їх запрошують самі господарі. Звичайно і справжні також бувають»,- відповідає на питання Купрєєв.

Микола Купрєєв праворуч
  • 2017 рік: рейдерське захоплення людьми Кіяшко (Поляков Олександр, КобильськийОлексій та Iсмаілов Первіз) ТОВ «Компанія «Ботік», ТОВ пов’язана з «Агробізнес-2010» та «Сурят», власником яких є Обора Андрій Миколайович. В подальшому також буловнесено зміни у статути підприємств. За цим фактом також відкрито кримінальне провадження . Ще до рейдерського захоплення з метою психологічного тиску на Андрія Обору, у двір його будинку кинули гранату та вибухом пошкодили автомобіль. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

У 2017 році СТОВ «Братеницьке» (директором тоді була Уткіна Карина Капрелівна) та ФГ «Шубське», шахрайським шляхом заволоділи сільськогосподарською продукцією ТОВ «АГРО ГСМ» та завдали збитків на 40 млн грн. За цим фактом відкрито кримінальне провадження.Уткіна потім звернулася до кримінального авторитета Георгія Iсакова (на прізвисько «Жора», отримав поранення у перестрілці на вул. Клочківській) та Влада Безрука (відомого як «Мамонт»), через це були розбірки, Кіяшко ще телефонував Владу Безруку з погрозами, а Карбань Андрію у двір кинули гранату та спалили його автомобіль «Toyota Tundra». 

Владислав Безрук
Георгій (Жора)  Ісаков
  • У 2012 році громадянин Пронін Анатолій Костянтинович (далі він також фігуриватиме у резонансній справі про рейдерське захоплення елеватора в с. Занки Зміївського району 11 вересня 2018 р.) відібрав  завод «Харківенергоремонт»,  підприємство «Спецтех ХАЕР» та «Адамант» у Олександра Бендуса –інженера-теплоенергетика, котрий працював на «ХАЕР» з 1977 року. Надалі, за часів керування заводом Проніним, у заводу «Харківенергоремонт» з’явився мільйонний контракт на ремонт енергетичного блоку № 5 ТЕС Горозал (Бангладеш) в складі Консорціуму з ИнтерРАО (Росія).

А вже у 2017 році відбувається рейдерське захоплення заводу за допомогою «Нацкорпусу» та терміново змінюється власник, ним стає Маруняк Олександр Сергійович. Надалі кінцевим бенефіціаром стає Олег Кіяшко. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190, ст. 365 КК України. Новому власнику залишалось лише отримати гроші за контрактом. Тому було створено фіктивного субпідрядника – офшорну фірму « BestOpportunity Business Livited» LLC, зареєстрована в Гонконзі і складалась з одного номінального директора з Південноафриканської Республіки. А загальна сума виконаних робіт офшорною фірмою для «Харківенергоремонт» складала близько 2,7 мільйонів доларів США.

  • Спроба забрати собі будівельну фірму «Макрокап Девелопмент Україна» заради її незакінченого проекту – бізнес-центру «Ковчег» на вул. Космічна, звідки після раптової зміни засновників і керівників з вражаючою швидкістю стали зникати кошти пайовиків, теж справа рук «Кіяшко/Казарцева». Будівля зводилась за кошти вкладників фірмою «Макрокап Девелопмент Україна» під керуванням Дмитра Кутового. У 2008 році будівництво бізнес-центру зупиняється. У 2013 році Кутовий переводить активи «Макрокап Девелопмен» на ТОВ «СІ-ПІ-ЕМ». І тоді ж вмовляє вкладників будівництва «Ковчега» переукласти договори з новою будівельною організацією. Кутового підозрюють в шахрайстві та доведенні компанії до банкрутства. А у 2016 році  Кутовий заявляє, що в результаті рейдерського захоплення управління фірмою ТОВ «Сі-ПІ-ЕМ» перейшло в руки нібито невідомих осіб. Далі ТОВ «Сі-Пі-ЕМ» укладає договір з фірмою «ДПП Груп» для відновлення будівництва на суму 20 мільйонів гривень. «На папірах» йде будівництво, а насправді нічого не відбувається. 
  • За рішенням суду ТОВ «Сі-Пі-ЕМ» повинно заплатити 20 мільйонів гривень боргу і ще 90 мільйонів штрафних санкцій. Цю суму фірма не може погасити, тому суд постановляє: право власності на «Ковчег» переходить на користь «ДПП Груп». При цьому інтереси ошуканих вкладників не враховуються. Пізніше фірма «ДПП Груп» звертається до держреєстратора і оформляє одноосібне право власності на недобудову. За фактами розкрадання коштів вкладників і шахрайства відносно посадових осіб двох підприємств зараз ведеться розслідування. І тільки в кінці 2017 року депутати Харківської міськради прийняли рішення передати ділянку під небудовою іншій фірмі. Тепер будівництвом цього об’єкта займеться полтавська компанія. Назву центру змінили на «IMPERIAL GRAND».

Ліворуч стан будівлі після роботи компанії «Кіяшко/Казарцев», праворуч як має виглядати сучасний бізнес-центр.

  • 2018 рік:
  • У вересні найрезонансніше рейдерське захоплення елеватора у с. Занки Зміївськогорайону.

У статут ФГ «Строгого Олександра Федоровича» були внесені зміни. З 7 вересня єдиним засновником і керівником фермерського господарства була записана якась Маруняк Олена Станіславівна, мешканка окупованої Горлівки. Але вже 12 вересня в документах підприємства з’явилися нові зміни. Засновником значився Меленець Віктор Іванович, а керівником – Кійко Максим Миколайович. Представниця ДНР продала їм фермерське господарство, не пробувши власницею і тижня. До 17 серпня на Харківщині про неї ніхто не чув, а в цей день вона стала директором ТОВ «Спецтех ХАЕР»,того самого яке до цього «віджав» Кіяшко. Аби усе було не так видно, 6 вересня – напередодні підробки документів фермерського господарства – її змінив Дмитро Черешнєв. 10 вересня директором став той самий Анатолій Пронін. Змінювалися директора, а засновник ТОВ «Спецтех-Хаєр» залишався один і той же чоловік – Олег Кіяшко. Після чого було скошено близько 600 тон соняшника. Техніку організовував той самий Альберт Унанян (який фігурує вже в рейдерському захопленні «Труд 2012» у липні 2020 року). Силову підтримку забезпечував Шелковін Валерій (наразі затриманий під час викриття ОЗУ «Князя» у липні 2020 року) , Ширяєв Олег та люди охоронної фірми «Шерхан».

Тоді під час захоплення зі стріляниною поранення отримали семеро осіб. На місці затримали близько пів сотні людей, 22-м з них згодом повідомили підозру у вчиненні групового хуліганства із застосуванням зброї.

Стрілянина на елеваторі Строгого

УВАГА! На елеваторі ФГ "Строгого О.Ф." розпочалась стрілянина. Є поранені черед мирних людей та жінок. Одного чоловіка забрала швидка.Поранення зазнав також власник господарства Олександр Строгий!Поліція стоїть осторонь, коментуючи, тим, що вони без зброї, а тому не можуть захищати громадян від рейдерів, які озброєні до зубів.

Posted by Всеукраїнська Аграрна Рада on Tuesday, September 11, 2018

Олег Ширяєв, який очолював групу зловмисників, отримав підозру. Наразі матеріали справи відкрито сторонам кримінального провадження. Також Ширяєв фігурує у справі про незаконний збір врожаю фермерського господарства «Благодатне» у Зміївському районі у вересні 2018 року.

  • У жовтні 2018 року учасники ОЗУ «Князя» з використанням працівників та техніки раніше захопленого ТОВ «Труд 2012» захопили та засіяли земельну ділянку, яка була в оренді Карбаня А.В. Він потім пересіяв земельну ділянку та мав конфліктну ситуацію з людьми «Князя» та під час збору належного йому врожаю, Карбань звернувся про допомогу ОЗУ Жори Ісакова, яка потім допомагала йому. За цим фактом також відкрито кримінальне провадження.Ця ситуація ще більше загострила війну ОЗУ «Князя» та ОЗУ Жори Ісакова. 

Олег Кіяшко також мав спільний бізнес з братом колишнього глави Конституційного суду України Станіслава Шевчука – Рулавом Оддом (змінив ім’я з Дениса Шевчука). Свого часу Одд керував харківськими фірмами ТОВ «Зима» та ТОВ «Газко-Альянс». Компанії належать Олегу КіяшкоКіяшко є членом партії «Русь», яку очолює Одд.  До речі, керівник партії називав очолювану ним партію «єдиною руською політичною силою в Україні», «штурмовим загоном руського руху на Україні».

Які «бізнес-інтереси» поєднали брата ексглави КС і Кіяшко – невідомо. Але дружба між «бізнесменами» є і понині – Одд підтримує Кіяшко.

Кіяшко одружений на дочці Вадима КазарцеваВалерії Казарцевій. Вона є суддею Господарського суду Харківської області. У своїй декларації за 2015 рік вона вказала 149 тис. грн доходу від відчуження майна. При порівнянні з декларацією за 2014 рік з’ясувалося, що був проданий автомобіль «Porsche Panamera 2009 року випуску». Однак ринкова вартість автівки виявилася як мінімум у 8 разів заниженою. Також в декларації за 2015 рік вона задекларувала новий автомобіль «Porsche Cayenne S». 

Валерія Казарцева і її автомобілі

До 2019 року в деклараціях Казарцевої були відсутні будь-які відомості про її чоловіка Кіяшко. Але вже в щорічній декларації за 2019 рік, вона вказує його в якості чоловіка. У його власність входить 2 житлові будинки площею майже на 500 квадратних метрів і на 20 квадратів, готельний комплекс на 1500 квадратів, 150-метрова квартира в Харкові, 6000 квадратних метрів нежитлових споруд і безліч земельних ділянок. Олег Кіяшко, якщо вірити електронній декларації, взагалі не заробив ні копійки за 2019 рік. Цікаво, звідки ж тоді все це майно? Також у власності суддівської сім’ї немає жодного автомобіля.

Проте на відео затримання в домі Кіяшко стоїть 3 автівки, серед тих, які можна впізнати:

«Mercedes gelandewagen» орієнтовно 1998-2001 років випуску
«Toyota RAV4» орієнтовно 2017-2018 років випуску

Дивлячись на всю діяльність Кіяшко та його партнера Казарцева, виникає дуже багато питань, якщо він дійсно бізнесмен, агропідприємець, яким він наразі хоче себе показати та вийти із СІЗО, звідки всі ці справи про рейдерство та різні махінації? Якщо Кіяшко має стільки власності, чому він не отримує ніякого прибутку? Крім «Агроінвест Холдингу», на Кіяшко в цілому зареєстровано ще 27 різних компаній. Важко повірити в те, що жоден з цих бізнесів не приніс йому доходів. Також, в декларації дружини-судді Кіяшко відсутня будь-яка інформація про корпоративні права чоловіка.

Незважаючи на всю цю злочинну діяльність, Кіяшко, а з ним і Казарцев, мали сильну підтримку в особі обласних чиновників, керівництва поліції, прокуратури та інших правоохоронців.  Нагадаємо, Казарцев був тісно пов’язан з Райніним. Однак, сам Ігор Райнін в 2016 році, коли був головою Харківської ОДА, називав озвучену інформацію домислами.

Вадим Казарцев сидить за Ігорем Райніним 
2016 рік
Казарцев(праворуч) спілкується з радником голови ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергієм Стороженком (зліва)

Але все змінилося в 2020 році. Діяльність організованого злочинного угруповання під керівництвом тестя Кияшко «Князя» зацікавила головне управління СБУ. Незважаючи на всі спроби залагодити ситуацію, цього не вийшло. Найпростіше, коли кримінал відкрито не може визнати свою злочинну діяльність та те, що з ними наразі діють такими ж засобами, як вони раніше, злочинці звинувачують правоохоронців. А поки відбуваються розбірки, СБУ працює та затримує різні ОЗУ.

1 Коментар
  • Михайло

    По Бороде смешно. Задержали с наркотой на сумму выше чем 1 млн $, задержали за похищение людей и вымогательство.
    По итогу отпустили за 6000$.
    СЕРЬЕЗНО?

Залишити відповідь