Патрульний, який вимагав хабар у своєї колеги, постане перед судом

У грудні 2019 року поліцейський взводу батальйону патрульної поліції Управління патрульної поліції в Донецькій області Департаменту патрульної поліції пообіцяв своїй колезі за 1000 доларів США «врегулювати питання» щодо непритягнення її керівництвом відділку до дисциплінарної відповідальності за вчинення ганебного вчинку.

36-річний поліцейський з чималим стажем служби (раніше перебував на посаді оперуповноваженого в одному з підрозділів харківської міліції),володіючи інформацією про можливу причетність поліцейської до бійки у позаслужбовий час, почав шантажувати її. Пригрозив дівчині, що за порушення дисципліни її звільнять з лав поліції, а за можливість уникнути таких наслідків керівництво, начебто, вимагає 1 000 доларів США. Окрім цього, в обмін на 2000 грн запропонував жінці посприяти у виплаті премії.

«Стосовно працівника правоохоронного органу завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 190 (заволодіння чужим майном, шляхом обману – шахрайство) та ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 (підбурювання до замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі за вчинення нею в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища) КК України .»,– повідомили у пресслужбі прокуратури Донецької області.

У ході проведення спецоперації, під час отримання грошових коштів, шахрая викрито на «гарячому» та 20 грудня 2019 року затримано у м. Маріуполі за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Жовтневого районного суду м. Маріуполя для розгляду по суті.

Максимальне покарання за вказаними статтями – обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь