Патрульний незаконно проник до житла та побив чоловіка,–ДБР

Патрульний поліцейський Управління патрульної поліції у Луганській області вимагав віддати значну суму своїм спільникам.У травні 2018 року  патрульний ,представившись працівником правоохоронного органу, погрозами примусив господаря квартири відчинити двері та разом з чотирма спільниками проник до житла. В квартирі, крім власника, перебував інший громадянин, який заборгував спільникам поліцейського значну суму грошей, а саме 110 000 гривень та 20 000 доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Згодом, «боржника» вивели з квартири та погрожуючи вбивством відвезли до лісу, де продовжували його побиття. Підозрюваний поліцейський залишив авто дорогою до лісу.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, повідомили про підозру поліцейському Управління патрульної поліції у Луганській області. Патрульного підозрюють у незаконному проникненні до житла (ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України) та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Обвинувальні акти відносно спільників поліцейського вже направлені до суду.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь