Патрульного, який вимагав $1000 хабара у своєї колеги, покарали штрафом 9 тис. грн

Жовтневий районний суд Маріуполя визнав винним поліцейського взводу батальйону патрульної поліції Управління патрульної поліції в Донецькій області Департаменту патрульної поліції в шахрайстві і зобов’язав сплатити штраф 9010 грн.

Про це повідомляє Police Control Ukraine з посиланням на вирок від 1 грудня.

У грудні 2019 року 36-річний поліціянт з чималим стажем служби (раніше перебував на посаді оперуповноваженого в одному з підрозділів харківської міліції), володіючи інформацією про можливу причетність поліцейської до бійки у позаслужбовий час та про можливе звільнення колеги, сказав їй, що може допомогти уникнути звільнення. За 1000 доларів США пообіцяв своїй колезі «врегулювати питання» щодо непритягнення її керівництвом відділку до дисциплінарної відповідальності. Окрім цього, в обмін на 2000 грн запропонував жінці посприяти у виплаті премії. 

У ході проведення спецоперації, під час отримання грошових коштів, шахрая викрито на «гарячому» та 20 грудня 2019 року затримано у м. Маріуполі за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення.

Обвинувачений свою вину визнав в повному обсязі. Він просив у суду покарання у вигляді мінімального розміру штрафу, посилаючись, що він піклується про малолітньої дочки і матері похилого віку. Суд визнав його винним і зобов’язав сплатити штраф.

Залишити відповідь