Патрульного, який стріляв в авто після наїзду на нього аби зупинити водія, та поранив пасажира, затримали

ДБР повідомляє, що 13 лютого близько 3 години ночі, під час переслідування автомобіля марки «Subaru Forester», поліцейський застосував табельну зброю, зробивши 3 постріли. Пасажир, який перебував на задньому сидінні отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені. Потерпілий перебуває у лікарні важкому стані.

Слідчі ДБР затримали командира однієї з рот Управління патрульної поліції у Харківській області за перевищення влади або службових повноважень (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

ДБР не повідомляє інформації, що патрульного також збив водій автомобілю «Subaru Forester». Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

Під час переслідування патрульними автомобіля Subaru, автомобіль патрульних «Skoda Rapid» застряг у полі.

У цей час водій Subaru, розігнався та заднім крилом свого авто збив патрульного поліцейського – командира роти.

Про наїзд автомобілю на патрульного також повідомила нова керівниця УПП в Харківській області.

Коли автомобіль Subaru почав тікати з місця пригоди, цей патрульний здійснив 3 постріли для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження. Автомобіль зник з місця події.

Довідково: ст. 46 Закону Украіни “Про Національну поліцію”.
п. 4. Поліцейський уповноважений у виняткових випадках застосовувати вогнепальну зброю:
7) для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю чи здоров’ю людей та/або поліцейського.

П.6 Застосування вогнепальної зброї без попередження допускається:
2) у разі збройного нападу, а також у разі раптового нападу із застосуванням бойової техніки, транспортних засобів або інших засобів, що загрожують життю чи здоров’ю людей.

Через деякий час з’ясувалося, що водій переслідуваного автомобіля самостійно доставив до 25-ої лікарні м. Харкова пораненого пасажира. Він отримав два вогнепальні поранення в область правої лопатки та попереку.

Командира роти, якого водій Subaru збив, також доставлено у лікарню із забоями бедра.

Слід зазаначити, що у 25-ту лікарю прибув 4-ий чоловік та почав казати, що це він був за кермом Subaru та готовий взяти на себе відповідальність. Ймовірно тому, що він тверезий, а інші його 3 знайомих перебувють у стані сп‘яніння.

Також як повідомило джерело у правоохоронних органах усі 4-ро чоловіків пройшли огляд на стан сп‘яніння. І за три чоловіка, які перебували у автівці Subaru, і сторонній четвертий чоловік виявилися нібито тверезими. Слід зазначити, що огляд на стан сп‘яніння був проведений тільки вдень, а подія відбувалась близько 3-ої години ночі.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Розслідування події взято на особистий контроль керівництвом Державного бюро розслідувань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь