Патрульні приїхали і поїхали: батько одного із підозрюваних у вбивстві поліцейського в Чернігові

В ніч на 2-ге жовтня чернігівські патрульні виїжджали на місце конфлікту молодиків з поліцейськими на Масани та застосували газовий балончик. Але потім поїхали.

Про це Суспільному розповів батько одного з затриманих Сергій Тунік.

«Патрульних викликали. Коли вони приїхали, один з цих двох поліцейських (учасників бійки, – ред.), почав кидатися і на них. Поліція застосувала газовий балончик. І поїхали. Чому вони всіх не забрали? Врятували б життя людей. А так, проігнорували», – розповів Сергій Тунік.

З його слів, є свідок – таксист.

Про те, як все відбувалося з початку, розповідає так:

«Вони, три дівчинки, Ярослав та Діма були в центрі міста, відпочивали. Одній дівчинці стало погано і вони поїхали в АТБ, щоб купити їй води. Потім Діма пішов в туалет за магазин, а Ярослав за водою. І Діма вже коли повертався, то до нього бігла дівчинка зі словами, що б’ють Ярослава. Коли підійшов, то побачив на його щоці гематому та тече кров ззаду. Тобто, його або вдарили, або штовхнули, він впав головою об сходинки. На камерах це повинно бути зафіксовано», – сказав Сергій Тунік.

Сергій Тунік

За його словами, на крики прибігли ще два хлопця, знайомі Ярослава. І вони вже продовжили цей конфлікт.

Але в чому причина конфлікту – він не знає.

Начальник патрульної поліції області Андрій Думич сказав, що, дійсно, патрульну поліцію викликали декілька разів, екіпажі приїжджали на місце. Але коментувати щось щодо застосування газового балончика чи відповідати на звинувачення у бездіяльності він поки не може, адже слідство проводить ГУНП.

«Я зараз нічого не коментую і наш підрозділ нічого не коментує, тому що слідство проводить Головне управління Національної поліції. Екіпажі викликали, екіпажі на місце приїжджали. Стосовно застосування газового балончика ніякої інформації у мене немає. Ми теж все це перевіряємо. Але ні підтвердити, ні спростувати поки що нічого не можу», – сказав Андрій Думич.

Нагадаємо, в ніч на 2-ге жовтня в районі Масани у Чернігові група молодиків напала на двох поліцейських, один з них загинув на місці. Інцидент трапився в супермаркеті “АТБ” на вулиці Незалежності. Двоє правоохоронців були у відпустці та цивільному одязі.

3 жовтня, чотирьом затриманим повідомили про підозру в умисному вбивстві поліцейського.

Що відомо: 

У Чернігові вночі напали на двох поліцейських: один із них загинув 

Чотирьом затриманим повідомили про підозру у вбивстві поліцейського у Чернігові 

Лікарі розповіли про стан другого поліцейського. Тридцятирічний Володимир Савон, якого побили молодики на Масанах у Чернігові, нині перебуває у нейрохірургічному відділенні обласної лікарні. У нього забійні рани обличчя, голови та струс головного мозку. Стан задовільний.

Ніяк не хотіли смерті: підозрюваний у вбивстві поліцейського в Чернігові заперечує участь у побитті. Каже, що був лише свідком. Про це він сказав 4 жовтня під час обрання запобіжного заходу у Деснянському райсуді Чернігова.

Залишити відповідь