Патрульні побили адвоката та його батька у Броварах

 27 березня 2020 року працівники патрульної поліції, на ділянці автомобільної дороги «Київ-Чернігів» завдали адвокату та його батьку тілесні ушкодження та безпідставно застосували до них спеціальні засоби – кайданки.

Як повідомляє Комітет захисту прав адвокатів Ради адвокатів Київської області їм надійшло повідомлення про напад на адвоката Пономарьова Миколу у м. Бровари. Прибувши на місце було встановлено, що працівники поліції застосували фізичну силу та кайданки до адвоката та його батька. Заподіявши їм тілесних ушкоджень. Як з’ясували представники Комітету такі дії працівників поліції були викликані тим, що адвокат відмовився давати пояснення як свідок.

«Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, розпочали досудове розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).»,– повідомили у пресслужбі ДБР.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення  волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

Залишити відповідь