Отримав хабар та приніс частину своєму начальнику: у Кривому Розі затримали ювенального поліцейського

Інспектор сектору ювенальної превенції поліції Кривого Рогу вимагав десять тисяч гривень неправомірної вигоди за непритягнення неповнолітнього до адміністративної відповідальності. До корупційної “оборудки” він намагався долучити свого керівника, запропонувавши п’ять тисяч гривень «винагороди».

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції.

Зазначається, що 35-річний інспектор сектору ювенальної превенції одного з відділень поліції Кривого Рогу вимагав у жінки неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч гривень. Саме за таку суму фігурант пообіцяв вирішити питання щодо непритягнення до адміністративної відповідальності її неповнолітнього сина. Крім цього, хабарник запропонував своєму керівнику, начальнику сектору превенції, половину цієї суми за погодження висновку перевірки. Про подію посадовець поліції повідомив до Дніпропетровського управління ДВБ НПУ.

Правоохоррнці відкрили справу за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Також задокументували факт передачі десяти тисяч гривень на банківський рахунок довіреної особи хабарника. Після цього правоохоронці затримали 35-річного поліцейського під час передачі частини обіцяної суми посадовцю поліції.

Як Police Control Ukraine стало відомо з проінформованих джерел, затримали старшого інспектора ювенальної превенції Довгинцівського відділу поліції Слюзко Руслан Олегович.

Наразі йому готується оголошення про підозру. За корупційні оборудки поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Залишити відповідь