Організаторка наркоугруповання пропонувала поліції $85 тис. хабара за звільнення спільників

Власниця лабораторії хотіла викупити своїх затриманих соратників, але її затримали на хабарі.

Громадянка Російської Федерації – організаторка нарколабораторії звернулась до начальника одного з відділів ДБН України із пропозицією щодо передачі хабара за уникнення кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним виготовленням та збутом наркотичної речовини метадон, як її особисто так і її спільників – двох громадян України. Усі вони були затримані у ході спільної операції столичної прокуратури та Нацполіції.  

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

«За домовленістю, неправомірна вигода повинна була становити 85 тис. доларів США, з яких 35 тис. доларів США складали кошти, вилучені в учасників злочинної групи під час обшуків, а решту зловмисниця мала передати двома траншами. Зазначена неправомірна вигода призначалася для підкупу слідчого та прокурора у кримінальному провадженні, а також судді, що мала обирати запобіжні заходи затриманим учасникам наркоугруповання»,–йдеться у повідомленні.

Громадянку РФ затримали під час передачі співробітнику ДБН України частини хабара у сумі 22 тис. доларів США.

Затриманій особі готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.  

Як повідомлялось раніше, 4 листопада цього року правоохоронці затримали трьох учасників злочинної групи, які організували діяльність потужної нарколабораторії з виготовлення метадону та збували його на території України та країн близького зарубіжжя. У ході обшуків у приміщенні, де здійснювався синтез наркотичного засобу, правоохоронці вилучили близько 35 кг метадону, понад 1 тонну прекурсорів, майже 500 одиниць обладнання (колби, пробірки, мірні стакани, холодильники, реактори), грошові кошти у сумі 35 тис. доларів США та інші речові докази.

Залишити відповідь