Організатор підпалу авто журналістки Радіо Свобода – поліцейський, – заява прокурора

Одним з організаторів підпалу авто журналістки Радіо Свобода Галини Терещук, яке сталося у Львові 30 січня, є працівник поліції. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

За її словами, прокуратура вже підписала повідомлення про підозру  двом особам. Один з них  – замовник. Це 48-річний безробітний, раніше судимий львів’янин. Він також відомий у кримінальних колах як контрабандист.

Це старший оперуповноважений кримінальної поліції, майор Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області, який 22 роки пропрацював у поліції. Саме він знайшов виконавця, навчив його що треба робити та передав йому кошти за підпал. Зараз цей полісмен переховується. То ж його оголошено в розшук. Також прокуратура Львівщини наполягатиме аби палію, 19-річному студентові, якому суд присудив перебування під домашній арештом, змінили запобіжний захід на більш жорсткий.

Нагадаємо, 30 січня, у Львові вчинено зухвалий підпал автомобіля Mitsubishi Colt, який належить журналістам Василеві та Галині Терещукам. Минулого тижня палія затримали в Одесі, де він переховувася, як зрозумів що вчинив. Зловмисником виявився 19-річний студент НУ «Львівська політехніка».  

Джерело

Залишити відповідь