Оперуповноваженого поліції судитимуть за смертельне ДТП на Херсонщині, в якій загинуло подружжя та дитина

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо оперуповноваженого поліції, підозрюваного у порушенні правил дорожнього руху, внаслідок чого загинуло троє людей, в тому числі 9-річна дитина.

Про це повідомили у прес-службі ДБР, інформує Police Control Ukraine.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

Підозрюваний: оперуповноважений Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі 27-річний Євген Калінін.
Євген Калінін – син колишнього керівника Херсонської «поліміліції».

Нагадаємо, 18 червня 2019 року на трасі Скадовськ-Каховка Херсонської області відбулось зіткнення автомобілів «ВАЗ 21099» та «БМВ». За кермом «БМВ» перебував старший оперуповноважений поліції Євген Калінін, який з невідомих причин виїхав на смугу зустрічного руху.

У результаті зіткнення пасажири автомобіля «ВАЗ 21099» — чоловік та жінка — загинули на місці, 9-річна дівчинка отримала чисельні травми і згодом померла в лікарні.

Того дня Дмитро, Людмила та маленька Софійка поверталися додому від батьків.

Їхню родину називали ідеальною – жили просто, працювали, всі сили вкладали у виховання донечки. Вона займалась естрадним співом і мріяла стати співачкою. Після ДТП дитина була ще живою, вона померла у реанімації. 

20 червня Мелітопольський міжрайонний суд обрав працівнику поліції запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 192 тисяч гривень. Підозрюваний вніс заставу та вийшов з-під варти.

Це рішення було оскаржено в Запорізькому апеляційному суді, і наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець не мав водійського посвідчення, – повідомили в ДБР .

Цей факт підтверджується відомостями Регіонального сервісного центру МВС у Запорізькій області. Крім того, під час досудового розслідування правоохоронець відмовлявся надавати будь-які свідчення.

Кримінальне провадження скероване до суду за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3. ст. 286 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Залишити відповідь