Опера ДВБ, якого у Луцьку затримали на хабарі 3000 $ США, будуть судити

ДБР скерувало до суду обвинувальний акт відносно оперуповноваженого Волинського управління ДВБ Нацполіції. Оперуповноваженого Турича  Віктора Юрійовича затримали під час отримання хабара у розмірі 3 000 тис.$ США. Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 листопада 2019 року оперуповноважений вимагав та одержав 3 тисячі доларів США від громадянина, який працює фрілансером у сфері ІТ. Поліцейський звинуватив його у поширенні шкідливого програмного забезпечення. За “винагороду” обіцяв не повідомляти правоохоронні органи про виявлену нібито протиправну діяльність.»,– йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

У разі доведення вини, згідно ч. 3 ст. 368 ККУ правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

До речі, Турич Віктор хотів переводитись до кіберполіції, але ймовірно наостанок віришив підзаробити. Турич Віктор працював під «крилом» Святченко Віталія Миколайовича. Святченко Віталій наразі перебуває на посаді начальника Волинського управління ДВБ. До призначення в апарат ДВБ був заступником нач. ГУНП в Черкаській області. 

«Причетність до корупції та використання службового становища – такі результати проходження поліграфа у 2016 під час атестування нинішнього начальника Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції Віталія Святченка»,– повідомляє на своїй сторінці у Facebook Police under Control.

За рішенням атестаційної комісії на чолі з Радником Міністра МВС України Іваном Варченком Віталій Святченко підлягав звільненню зі служби з поліції через службову невідповідність, займаній посаді не відповідав.

Але не дивлячись на це, Святченко призначили начальником Волинського управління ДВБ.

Залишити відповідь