Одеського СБУшника, який вимагав $50 тис. за нерозголошення інформації, судитимуть

До суду передали матеріали щодо співробітника УСБУ в Одеській області. Його підозрюють у фактах вимагання грошей за нерозголошення інформації.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У ході слідства встановлено, що у 2020 році зловмисник погрожував українському громадянину оприлюдненням «компрометуючих» аудіозаписів.

«Шантаж вівся через виконавця, якого підшукав зловмисник. Матеріали містили розмови з директором та начальником служби безпеки однієї з комерційних структур щодо нібито збору даних про народного депутата України»,—йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці записи містили змонтовані розмови про нібито вбивство народного обранця. За нерозголошення цієї інформації у ЗМІ, організатор вимагав $50 тис. Він забезпечив виконавців незареєстрованим номером мобтелефону для конспірації та проконсультував їх, як поводитися у разі виклику до правоохоронних органів.

Організатор підозрюється у вимаганні за попередньою змовою групою осіб, а також придбанні та зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, тобто за ч. 2 ст. 189 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Щодо спільників матеріали виділені в окреме кримінальне провадження, яке розслідується Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань.

Залишити відповідь