Очільником Волинської поліції став «старий кадр» – Юрій Крошко

2 березня Голова Національної поліції України Ігор Клименко представив нового керівника волинських поліцейських – Юрія Крошка.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції області.

На заході були присутні голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, прокурор області Тарас Безрукий, заступник начальника УСБУ в області  Ігор Мовшук, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт та голова Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Ігор Клименко подякував за роботу Петрові Шпизі, який понад п’ять років очолював поліцію Волинської області.

Тому самому Шпизі, який закупив вікна у фірми, одним із власником якої є його сват.

Юрій Крошко народився 25 серпня 1977 року в Житомирі. У 1998 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України. Службу в органах внутрішніх справ розпочав із оперуповноваженого УДСБЕЗ УМВС України у Житомирській області.  В період з 1998  по 2018 роки працював на різних посадах у поліції Житомирської області та заступником начальника управління у Кіровоградській області. Перед призначенням на посаду начальника поліції Волині був начальником управління стратегічних розслідувань у Волинській області.

У 2015 році видання Житомир.info повідомляло, що заступником начальника обласної міліції призначено Юрія Крошка, який був звільнений з цієї посади влітку 2014 року.

У вересні 2014 року заступник міністра МВС Сергій Чеботар на прес-конференції за підсумками комплексної перевірки роботи міліції Житомирської області говорив про звільнення ряду керівників, в тому числі – Юрія Крошка.

Залишити відповідь