Очільника патрульної поліції Донеччини, в кабінеті якого виявили гранату та понад тисячу набоїв, судитимуть

ДБР завершило розслідування відносно керівника патрульної поліції Донецької області Михайло Вершиніна .Під час обшуків у його кабінеті виявили та вилучили гранату та понад тисячу набоїв.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Начальник Управління патрульної поліції в Донецькій області Департаменту патрульної поліції обвинувачується у придбанні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, у вересні Михайлу Вершиніну повідомили про підозру.

На початку липня в управлінні патрульної поліції в Маріуполі відбулися великі обшуки і затримання. Викрили командира взводу роти тактико-оперативного реагування ( «ТОР»), двох його підлеглих і поліцейського з управління патрульної поліції в Донецькій області. 

Банду маріупольських «перевертнів у погонах» очолював 26-річний інспектор взводу роти тактико-оперативного реагування (ТОР) Андрій Висоцький.

Андрій Висоцький

Інші учасники ОЗУ: командира взводу Степан Галалу, сержант Михайло Мирошник та32-річний лейтенант В’ячеслав Горнов.

Їх звинувачують у «кришуванні» торгівлі наркотичними засобами, викраденні людей, перевищенні влади і вимаганні коштів. Також в ході слідчо-оперативних дій в кабінетах поліцейських було виявлено зброю і гранати.

Нагадаємо, на захист Михайла Вершиніна виступили активні громадяни міста. Активісти, волонтери, військовослужбовці писали пости в соціальних мережах в підтримку Вершиніна, а також склали лист на ім’я начальника Департаменту Патрульній поліції України Євгена Олександровича Жукова, в якому просять повернути Михайла Вершиніна на посаду.


Залишити відповідь