Очільник патрульної поліції Донеччини відсторонений від посади

Глава патрульної поліції Донецької області Михайло Вершинін відсторонений від посади. На його захист виступає актив міста Маріуполя.

Про це повідомляє 0629 посилаючись на відкритий лист, опублікований в мережі Інтернет.

На початку липня в управлінні патрульної поліції в Маріуполі відбулися великі обшуки і затримання. Викрили командира взводу роти тактико-оперативного реагування ( «ТОР»), двох його підлеглих і поліцейського з управління патрульної поліції в Донецькій області. Їх звинувачують у «кришуванні» торгівлі наркотичними засобами, викраденні людей, перевищенні влади і вимаганні коштів. Також в ході слідчо-оперативних дій в кабінетах поліцейських було виявлено зброю і гранати.

Читайте також: Лідером ОЗУ маріупольських «копів», які збували наркотики та викрадали людей, виявився інспектор роти ТОР, якого вихваляла патрульна поліція

Як стало відомо на сьогоднішній день, з огляду на ці події, з посади було звільнено главу патрульної поліції Донецької області Михайло Вершиніна. Однак, на його захист виступили активні громадяни міста. Активісти, волонтери, військовослужбовці пишуть пости в соціальних мережах в підтримку Вершиніна, а також склали лист на ім’я начальника Департаменту Патрульній поліції України Євгена Олександровича Жукова, в якому просять повернути Михайла Вершиніна на посаду.

«Суспільство міста турбує можливість відсторонення пана Вершиніна. З моменту його відсторонення ситуація в місті значно загострилася, зросла кількість злочинів, вулиці міста стали більш небезпечними: підпали автомобілів, мінування, нападу, ДТП і злочини на ґрунті ненависті. Вважаємо, що подібні дії дуже схожі на дискредитацію патрульної поліції в регіоні з ризиком подальшої дестабілізації ситуації в прифронтовому місті, та ще й в передвиборний період. Просимо відновити пана Вершиніна на посаді керівника маріупольської патрульної поліції »,– зазначено в листі.

На даний момент під документом підписалися вже понад 300 осіб.

Ситуацію журналістам 0629 прокоментував сам Михайло Вершинін.

«Моє відсторонення – це абсолютно законна дія, так як через події з «Тором», має бути проведено службове розслідування. Завжди в таких резонансних випадках усувають керівника. І якщо при проведенні перевірки знаходять порушення в роботі керівника, які привели до таких подій, то так, він може бути підданий дисциплінарному або кримінальному покаранню»,–сказав Михайло Вершинін і підкреслив, що його доля залежить від результатів перевірки.

З приводу підтримки маріупольців він заявив, що не очікував такого і це надає йому сили.

Залишити відповідь