Новий керівник ДБР Сухачов провалив оцінювання в прокуратурі, поновився на посаді через суд та отримав 1,1 млн грн компенсації

Новий в.о. директора ДБР – Олексій Сухачов, доктор юридичних наук, який до грудня 2019 року працював заступником начальника департаменту ГПУ, провалив атестацію – не набрав необхідної кількості балів під час тестування на знання законодавства.

Про це Police Control Ukraine стало відомо з рішення суду від 10 липня 2020 року.

Доктор юридичних наук не зміг здати прокурорські тести і був звільнений з органів прокуратури. Прохідний бал був 70, а Олексій Сухачов набрав всього 61.

«29 жовтня 2019 року відбулось засідання кадрової комісії № 1, на якому ухвалено рішення та сформовано списки прокурорів, які не пройшли іспит у формі анонімного тестування з використанням комп`ютерної техніки у зв`язку з набранням меншої кількості балів ніж прохідний (70 балів), в переліку яких під №131 значиться прокурор відділу ОСОБА_1 з кількістю балів – 61».

Як можна «виправити» в суді провалений тест показав Окружний адміністративний суд м. Києва. У липні цього року суд поновив на посаді Олексія Сухачова та навіть присудив компенсацію за вимушений прогул – 1,1 млн грн. Про це повідомляв Prosud.

⚠ Окружний адміністративний суд м.Києва поновив на посаді прокурора, який провалив атестацію та присудив 1.1 млн грн….

Posted by Prosud on Thursday, July 16, 2020

Офіс Генерального прокурора намагався оскаржити рішення ОАСКу. Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без руху апеляційну скаргу Офісу Генерального прокурора та надав апелянту строк на усунення недоліків апеляційної скарги.

Нагадаємо, про майбутнє призначення Сухачова раніше повідомляв на своїй сторінці у Facebook журналіст Володимир Бойко.

У зв’язку з тим, що Ірина Венедіктова після розпродажу посад в органах прокуратури (зараз на аукціон виставлено біля 100…

Posted by Volodymyr Boiko on Friday, September 11, 2020
Залишити відповідь