Нікопольський поліцейський за 5 тис. $ США пропонував уникнити відповідальності за тяжкі тілесні ушкодження

На отриманні хабара у розмірі 5 000$ США за вплив на прийняття рішення слідчим щодо перекваліфікації кримінальної статті на менш тяжку  правоохоронці затримали  Собко Олега Анатолійовича – заступника начальника сектору Апостолівського відділення поліції Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області. Під час обшуку особистого автомобіля поліцейського знайдено незареєстровану вогнепальну зброю і 7 трубочок з метамфетаміном.

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах.

«Посадовець запропонував фігурантові кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, уникнути відповідальності за скоєне шляхом перекваліфікації статті. Свій вплив на прийняття відповідного рішення процесуальною особою та направлення обвинувального акту до суду з більш «м’якою» санкцією покарання, майор поліції оцінив у 5 000 доларів США»,– повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції.

За зібраною інформацією внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України внесено відомості до ЄРДР за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

34-річного посадовця поліції правоохоронці затримали відразу після отримання хабара. Гроші вилучено.

Ред.: Ось і відео затримання отриманні хабара у розмірі Собко Олега Анатолійовича – заступника начальника розшуку…

Gepostet von Police Control Ukraine am Dienstag, 16. Juni 2020

За корупційні оборудки поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Подано клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Залишити відповідь