Нікопольський поліцейський, який за 5 тис. $ США пропонував уникнити відповідальності за тяжкі тілесні ушкодження, постане перед судом

ДБР завершило розслілування відносно Собко Олега Анатолійовича – вже колишнього заступника начальника сектору Апостолівського відділення поліції Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області, коотрий запропонував фігуранту одного з кримінальних проваджень за $5 тис. вплинути на уповноважених службових осіб задля перекваліфікації злочину та призначення покарання без реального терміну позбавлення волі.

«До суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього начальника сектору кримінальної поліції одного із відділень Нікопольського відділу ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області»,–повідомили у пресслужбі ДБР.

«Експравоохоронець обвинувачується у одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. (ч. 2 ст. 369-2 КК України)»,–йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Олега Собко затримали в червні цього року після одержання ним хабаря – 5 тис. доларів США.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді  штрафу від 2000 до 5500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Залишити відповідь