Нічна погоня за «Skoda» у Харкові: за кермом був Іван Козявін, який приймав участь у перестрілці на вул. Клочківській

У Харкові близько 1-ої години ночі на просп. Гагаріна за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили авто «Skoda Octaviа» днз «АА9020ОО». У водія було виявлено ознаки алкогольного сп’яніння.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, водієм «Skoda Octavia» виявився Козявін Іван Сергійович. Іван Козявін – це той самий 5-й учасник перестрілки у Харкові на вул. Клочківській, яка сталася 25 жовтня минулого року.

Козявін є одним із засновників ТОВ «Перлина Слобожанщини», яке за офіційними даними займається вирощуванням зернових культур. Серед засновників також Ісаков Георгій.

Нагадаємо, загиблим в результаті перестрілки виявився Володимир Борох, відомий в кримінальних колах під кличкою «Тайсон». При цьому поранення отримав лідер однієї з кримінальних угруповань Григорій Ісаков (за іншими даними Георгій) на прізвисько «Жора». За даними Страна.ua «Жора» зі своїми двома найбільш близькими «колегами» за прізвиськами «Тайсон» і «Хам» зустрілися в кафе з ще однією людиною, яка залишився непізнаною і не була затриманою. Перестрілка сталася вже на вулиці, перед кафе, де їх чекав кілер Титов.

У Харкові сталася стрілянина В результаті стрілянини загинула одна людина. Він отримав вогнепальні поранення в груди і помер в машині швидкої допомоги. Про це повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.Інший учасник перестрілки поранений і знаходиться в лікарні.У мережі з'явилася інформація, що напад було скоєно на відомого кримінального авторитета на прізвисько "Жора". Це не перший замах на нього. У 2016 році його вже намагалися вбити.#Харків #стрілянина

Gepostet von Police Control Ukraine am Freitag, 25. Oktober 2019

Отже п‘ятою людиною був саме Іван Козявін, якого навіть не затримали.

«Тайсон» помер в машині швидкої допомоги, Жора був доставлений в лікарню невідкладної допомоги – у нього проникаюче поранення в груди, а також поранення руки і ноги. Титов встиг від’їхати на Toyota Rav-4 до адреси вулиця Клочківська, 193, де підпалив автомобіль. Згодом він майже встиг дістатися до вокзалу, де був перехоплений поліцейськими. Злочинець дістав гранату і вирвав чеку, граната вибухнула у нього в руках.

Повернемось до погоні, поки патрульні оформлювали на п’яного Івана Козявіна протокол за керування транспортним засобом у стані сп‘яніння, його товариш, з яким він рухався, на відео він у чорній кожаній куртці, який, до речі, теж був п’яний і поводився неадекватно – почав викидати з авто на землю банки з огірками.

Відео: bad_pcu_boy

Потім він сів за кермо «Skoda Octavia» та розпочав рух місця зупинки.

Патрульні розпочали погоню. Більше 10-ти екіпажів переслідували автомобіль, який намагався сховатись через кільцеву дорогу міста.

Під час погоні цей чоловік збив патрульного, але у пресслужбі УПП в Харківській області запевняють, що наїзду не було. Ймовірно просто так два патрульних ведуть свого колегу, який хромає, за руки.

До погоні за зухвалим втікачем-порушником долучились й активісти. Повне відео погоні можна подивитись тут.

У соцмережах повідомляли, що у патрульних закінчилось пальне, тому вони не змогли наздогнати водія і він втік. У пресслужбі відомства запевняють, що пальне було, просто не вдалось зупинити дану автівку.

Іван Козявін в присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння. На нього патрульні склали адміністративний протокол за ч.1 ст.130 (Відмова від проходження огляду на стан сп’яніння) КУпАП. Разом з цим, у речах Козявіна знайшли пістолет.

Також у пресслужбі патрульної поліції області повідомили, що поліцейськими буде встановлюватися особа, що кермувала автомобілем «Skoda Octavia» та не виконала законну вимогу про зупинку транспортного засобу.

До речі, автівка кредитна, а офіційно нею керує якийсь Завгородько Денис Владиславович. Він грає у харківському хокейному клубі «Вітязь». На фото дуже схожий на товариша Козявіна.

Завгородько Денис Владиславович
Залишити відповідь