Неадекватного одесита, який на викраденому автомобілі протаранив патрульне авто та врізався в дерево, затримали

41-річний одесит відпочивав у розважального закладі та викрав ключі «Subaru» у відвідувачки закладу. Рухаючись на чужій автівці центром Одеси, чоловік зіткнувся з парканом та двома автомобілями, в результаті чого був травмований один із їх кермувальників  – 42-річний місцевий житель. Коли ж протиправні дії спробував припинити екіпаж патрульної поліції, зловмисник проігнорував вимогу зупинитися та, в’їхавши в службову автівку правоохоронців, кинувся тікати.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Затримали чоловіка на Фонтанській дорозі: він заїхав на територію одного з навчальних закладів і зіткнувся з деревом.

Наразі з підозрюваним проводяться невідкладні слідчі заходи. Для встановлення стану наркотичного чи алкогольного сп’яніння його направили на медичний огляд.

Дії зловмисника поліцейські  кваліфікували одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, приватному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей, – дванадцять років позбавлення волі.

Залишити відповідь