«Не займайтеся популізмом» : Аброськін жорстко відповив Кернесу щодо боротьби з наркоторговцями

Поліція працює, виявляє, документує та затримує наркозбувачів, але в зв’язку з лояльним законодавством вони за декілька днів виходять на свободу та продовжують свій бізнес.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, коментуючи заяву мера Харкова Геннадія Кернеса з приводу того, що місто тоне в наркотиках, а поліція не справляється, передає Depo.Харків.

Аброськін зазначив, що у 2017 році поліція Харківської області задокументувала злочинну діяльність 316 торговців наркотиками, з них 66 були заарештовані, у 2018 році викрили 522 наркоторговців, але заарештовані були лише 84, за шість місяців 2019 року викриті 498, а заарештований лише 41 дилер.

“Поліція працює, виявляє, документує та затримує наркозбувачів, але вони потім в зв’язку з лояльним законодавством через декілька днів виходять на свободу та продовжують свій злочинний бізнес. Але ми не опускаємо руки та працюємо далі, але це боротьба з вітряними млинами. Мені просто цікаво, що міський голова Харкова вимагає від поліції з ними робити??? І в той же час що зробила міська влада за ці три роки?”, – звернувся Аброськін.

Він зазначив, що у 2017 році в Харкові провели квест для підлітків “Наркотики? Не моя тема!”, 31 травня 2018 року – круглий стіл “Шляхи подолання наркоепідеміі на Харківщині”, 26 червня 2019 року – панельну дискусію на тему: “Партнерство та консолідація зусиль у боротьбі …”. “Й це практично все. Ні, дійсно давайте всі об’єднуватися, але давайте й всі разом працювати, а не займатися популізмом, до питання протидії розповсюдження наркоманії потрібно підходити комплексно, і тільки всім разом”, – підкреслив перший заступник голови Нацполіції.

“Але сьогодні Харків по забезпеченню системами відеоспостереження виглядає гірше будь-якого прифронтового міста Донеччини, де працює централізована відеосистема, що допомагає протистояти злочинцям й захищає громадян. В Харкові така система просто відсутня. Давайте об’єднуватися”, – додав він.

Як повідомляв Depo.Харків, 6 серпня Кернес заявив, що у Харкові поліція не справляється з розповсюдженням наркотиків на вулицях міста.

Залишити відповідь