Нацполіція замовила 100 кросоверів «KIA» на 52,30 млн грн

Національна поліція за результатами тендеру замовила у ТОВ «Промавтотехсервіс» автомобілі спеціалізованого призначення типу «універсал» на 52,30 млн гривень.

Про це повідомляє 368.media з посиланням на порталі ProZorro.

В обох лотах «Промавтотехсервіс» практично не запропонував знижки. На тендері компанія зустрілася з ТОВ «Корея Моторс», який є офіційним дилером автомобілів марки KIA в Україні.

Поліція замовила 100 кросоверів білого кольору на базі автомобілів Kia Sportage з двигуном типу бензин об’ємом 1591 куб см. Половина автомобілів стоять 498 тис. грн за штуку, ще півсотні – 548 тис. грн. Різниця полягає в спеціальному обладнанні: половина автомобілів будуть укомплектовані світлодіодними панелями-балками Ultra Slim синьо-червоного кольору і гучномовцями, а також в машинах буде встановлена ​​радіостанція Motorola Solutions.

Також замовник повинен нанести на автомобілі спеціальне маркування Нацполіціі. Інша частина автомобілів не буде цього спецобладнання – замість світлодіодним балки авто будуть укомплектовані тільки сигнальним світлодіодним маячком синього кольору.

На офіційному сайті марки KIA авто KIA Sportage в залежності від комплектації – Classic або Сomfort коштують від 550 тис. Гривень до 614 тис. грн, тобто дорожче ціни «Промавтотехсервіса».

Раніше Нацполіція закуповувала кросовери марки Renault Duster. У травні тендер на 168 млн гривень виграло ТОВ «Спец-Ком Сервіс», тоді одна машина коштувала 555,6 тис. грн.

Протягом 2020-2021 років «Спец-Ком Сервіс» отримав понад 60% підрядів Нацполіціі на поставку автомобілів спеціалізованого призначення. У липні багаторічний міністр МВС Арсен Аваков пішов у відставку, і вперше поспіль на поставку автомобілів отримав «Промавтотехсервіс», який раніше не брав участі в закупівлях Нацполіціі і не отримував таких великих підрядів в системі державних закупівель взагалі.

Засновником київського ТОВ «Промавтотехсервіс» є корпорація «УкрАВТО» колишнього народного депутата від «Партії Регіонів» Таріела Васадзе.

Засновниками «Спец-Ком-Сервіс» є Сергій Калюш з Вишневого і Михайло Городових з Черкаської області. Директором є Василь Юрійович Даниляк.

Житель Вишневого з такими ПІБ до весни 2017 був начальником штабу оперативного управління Києво-Святошинської податкової, а його дружина Валентина Даниляк до літа 2020 очолювала відділ контролю на міському електричному транспорті і залізничному транспорті Управління державного контролю на наземному транспорті.

Залишити відповідь