Нацполіція купила медалей майже на 6 мільйонів гривень

Національна поліція України закупила понад 33 тисячі мідних медалей на суму 5,7 мільйона гривень як заохочувальні відзнаки за сумлінну службу.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» посилаючись на порталпублічних закупівель Prozorro.

За результатами торгів з компанією «Герольдмайстер» договір уклали 21 квітня цього року. Відтак, до кінця травня фірма повинна поставити 33 тисячі 300 медалей, виготовлених зі сплавів міді.

Із них 14 тисяч мають бути з написом «10 років сумлінної служби», 10 тисяч — «15 років сумлінної служби», 8,3 тисячі — «20 років сумлінної служби», і ще одна тисяча — «Ветеран служби». В середньому ціна однієї медалі становить 174 гривні. Ці відзнаки затвердив своїм наказом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков навесні минулого року.

Вигляд однієї з медалей відповідно до ескізу

Також минулоріч Нацполіція за підсумками конкурсу замовила цій фірмі 7 тисяч жетонів на майже 1 мільйон гривень. Крім того, за даними «Вісника державних закупівель», у 2016 році поліція закупила у компанії «Герольдмайстер» 100 тисяч жетонів майже за 6 мільйонів гривень.

Як раніше розповідало «Слідство.Інфо», Національна поліція у березні цього року закупила сім з половиною тисяч комплектів костюмів для своїх працівників на понад 16 мільйонів гривень. Постачальником обрали компанію, яка є фігурантом розслідування поліцейських. Кілька місяців до цього Нацпол уже віддав цій фірмі майже таку ж суму.

Залишити відповідь