Напали на правоохоронців та стріляли в авто: поліція затримали учасників одіозної ГО «Потон»

Сьогодні очільник одіозної ГО «Потон» сам себе задокументував: за пару годин до резонансного затримання, очільник ГО «Потон» Павло Оніщенко заявив, що вони у «Слобожанській січі» будуть відкривати вогонь на ураження.

Ред.: Самі себе задокументували: за пару годин до затримання, очільник ОЗУ «Потон» заявив, що вони будуть відкривати вогонь на ураження.

Gepostet von Police Control Ukraine am Mittwoch, 3. Juni 2020

Потім над «Слобожанською січчю» літав квадрокоптер. Потоновці, побачивши квадрокоптер, поїхали в ліс шукати кермувальників квадрокоптера. У лісі вони знайшли автомобіль «Renault Duster» днз «АХ9520НА». Нібито в авто швидко забігли три людини в масках. Павло Оніщенко та Миколай Маслов заблокували машину, поклали дерево, аби автівка не змогла виїхати, та спустили їй колеса.

На відео з місця події Оніщенко дістав свій пістолет. Відео змонтоване та далі ймовірно в авто був постріл з травматичної зброї. Якщо це було авто СБУ, та якщо за версією самого «Потона» СБУшники стріляли з авто – тоді б отвір від кулі виглядав би зовсім інше.

«Подія сталася в Краснокутському районі Харківської області. Машину з правоохоронцями, які перебували у службових справах на території району, оточили громадяни, які назвали себе поселенцями Слобожанської Січі. Чоловіки тримали в руках палиці, сокиру та зброю. Агресивно налаштовані молодики погрожували правоохоронцям, порізали колеса та розбили вітрове скло в автівці, а також зробили один постріл зі зброї у бокове скло»,– повідомили у пресслужбі Нацполіції області.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, після цього по цим одіозним особам ГО «Потон» почалась активна праця. А через пару годин на місце приїхав спецназ ДСР Нацполіції і затримав учасників ГО «Потон» згідно ст. 208 КПК України. На місці затримання вилучено зброю.

Інформація з приводу вказаних подій надійшла до Краснокутського ВП. На місце виїжджали керівницто ГУНП в Харківській області, слідчо-оперативна група та інші підрозділи поліції.

Відомості за фактом правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає тюремне ув’язнення строком до 15 років або довічне позбавлення волі.

Довідково: Надалі ймовірно справу перекваліфікують на ч. 4 ст. 296 ККУ (Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї). Якщо не переквалифікують та якщо в авто дійсно були правоохоронці, та вони не представились, нажаль 345-та напевно розвалиться, як і 348-ма, бо є практика Верховного суду в яких випадках можна бити копів.

Слід зазначити, що на Оніщенко Павла є ще відкрита справа від 10 серпня 2018 за ч.2 ст. 296 (Хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 3 ст. 206 ККУ (Протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою).

Також вчора потоновці виклали відео, де повідомляють, що їм нібито біля автомобіля поклали пляшку, аби підпалити авто. Є інформація, що вони могли самі зробити цей інфопривід.

«Окрім того встановлено, що напередодні, 2 червня, ці ж особи погрожували керівнику одного з відділів поліції та перешкоджали його вільному пересуванню. Інцидент стався 2 червня близько 15:00 у сквері поблизу вулиці Жон Мироносиць. Потім конфлікт продовжився у фойє адмінбудівлі обласного главку поліції.»,–зазначили у пресслужбі обласного главку.

Слідчі СУ ГУНП в Харківській області відкрили за даним фактом кримінальні провадження за ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, з’ясовуються усі обставини.

Дружина Павла Оніщенко звернулася до його прихильникам, щоб ті не залишалися осторонь, та підтримали свого лідера.

Наразі члени організації «Потон» пікетують слідче управління поліції ГУНП.

Фото: NewsRoom

Нагадаємо, раніше Police Control Ukraine неодноразово повідомляв про злочинну діяльність вказаних «активістів».

Також раніше «Потон» проголосив себе опозиційним начальником поліції Харківської поліції, а також відомий псевдоборотьбою із наркоаптеками та наливайками м.Харкова.

Також ГО «Потон» взялась за «контроль» вирубки лісу, але і тут щось пішло не так.

ОТОБЬЮ КЛИЕНТОВ у ОТБИТЫХ ГО «ПОТОН» 🙈🙊🙊В продолжение рубрики «псевдоактивисты – вымагатели» в поле зрения попала…

Gepostet von Адвокат Кирилл Яковец am Donnerstag, 26. Dezember 2019

Достижение «ПОТОН» от 26.12.2019 – фабула преступления ⛔️🧟‍♂️🧟‍♂️⛔️26.12.2019 около 11-00 часов группа лиц -…

Gepostet von Адвокат Кирилл Яковец am Donnerstag, 26. Dezember 2019

Ред.: Цікаво,чи буде відкрите кримінальне провадження за Ст. 279 ККУ «Блокування транспортних комунікацій, а також…

Gepostet von Police Control Ukraine am Mittwoch, 6. März 2019
Залишити відповідь