Напад зі стріляниною на автобус на трасі «Київ-Харків»: Піар Авакова? Усі подробоці (ФОТО ЗАТРИМАНИХ, ВІДЕО)

Останні резонансні події в країні «теракт» на мосту Метро у Києві, луцький терорист, столичний терорист, захопивший банк, і ось,нова резонансна подія, після якої, Аваков швидесенько звітує Президенту Зеленському, що поліція затримала учасників нападу – «зайчат» («с мускулами и без мозгов стреляли в таких же»), котрі поїхали з місця нападу на автівках зі справжніми номерами та НЕ переховувались від правоохоронців.

Про черговий «спектакль» від пана Авакова повідомляє Police Control Ukraine проінформоване джерело у правоохоронних органах.

За його інформацією, останній час учасники «Нацкорпусу» ведуть активну боротьбу із прихильниками політичної партії «ОПЗЖ» – то напади на учасників руху «Патріоти за Життя», то у різних містах ламають палатки з політичною агітацією партії «ОПЗЖ» або нападають на їх офіси .

І за все це налаштованим патріотам, як завжди, нічого не було. Вже не для кого не секрет, що «Нацкорпус» – це приватна армія Авакова, але й Ілля Кива – це теж його проект.

І ось, відправивши в черговий раз хлопців з «Нацкорпусу» на боротьбу з іншими «тітушками» Іллі Киви, зробилась ну дуже непогана картинка. І як завжди, Авакова, під яким крісло не таке вже й стійке (дуже багато питань по справі Шеремета) вкотре показує свою «значимість».

Якщо б патріоти «Нацкорпусу» дійсно хотіли нашкодити прихильникам «ОПЗЖ» та ін., то вони не діяли б так відкрито, не переслідували автобус із хлопцями «Патріоти за Життя» на особистих автівках, а потім спокійнесенько за декілька кілометрів зупинились попити кави на автозаправці, де їх, до речі, і затримали. Вочевидь, їм пообіцяли, що і за це їм нічого не буде -ті купились. Тим часом Арсен Борисович рапортує про їх затримання та отримує черговий кредит довіри від президента.

Але все це яскравий приклад повної відсутності правоохоронної системи в країні. Замість того, щоб запобігати таким нападам та створюванню різноманітних ОЗУ, а це робота новоствореного Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції (на кшталт колишній УБОП), який повинен мати свою агентуру у різних угрупуваннях, створюються такі картинки «успішного затримання нападників». А Зеленський в черговий раз хвалить Авакова за ефективність.

Дякую поліції за швидкий результат із затриманням підозрюваних у стрілянині на Харківщині, де група озброєних молодиків…

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, August 27, 2020

Що було до нападу

27 серпня у Полтаві мав відбутись партійний з’їзд політичної партії «Опозиційна платформа – за Життя». Баштовий Денис Анатолійович, який є головою ГО «Патріоти –за Життя» (силовий блок Іллі Киви), а їх лідером є нардеп Кива, арендував мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter». Отже, вранці, 27 серпня, основна частина силового блоку Киви, вирушила до Полтави від супермаркету «Рост» біля метро «Холодна гора». В обов’язки силового блоку входила охорона будівлі аби не допустити провокації ззовні.

Вдень, 27 серпня, в Полтаві відбувається партійний з’їзд політичної партії «Опозиційна платформа – за Життя» , де були присутні нардепи Рабінович та Кива. Ілля Кива залучив свій силовий блок ГО «Патріоти – за Життя». Очевидці збору повідомляли, що їх було близько 150 осіб.

У цей же час, представникам «Азовського руху» (ПП «Національний корпус», ГО «Національні дружини», ГО «Центурія») надається команда виїхати до Полтави аби зірвати з’їзд «тітушок» Іллі Киви. ЗМІ пов’язують «Нацкорпус» з Аваковим. При цьому з міністром пов’язують і самого Іллю Киву.

Отже до міста Полтави прибули проукраїнсько налаштовані молодики з Дніпра, Харкова, Києва та Сум (активісти «Нацкорпусу» та «Азовського руху»).

Надалі відбувається невелика акція біля з’їзду «ОПЗЖ».

Активісти «Нацкорпусу» та «Азовського руху» розуміють, що не мають чисельної переваги у силовому протистоянні з представниками «Патріоти – за Життя». Ще заважала присутність поліцейських. Ймовірно, активістам надається команда доки не вступати в силові протистояння із молодиками Киви. А от коли з’їзд завершився, активісти «Нацкорпусу» та «Азовського руху» почали слідувати за молодиками Киви на мікроавтобусі. У чому сенс нападу після вже пройденого з‘їзду? Тільки для подальшої гарної картинки, що поліція все ж таки спроможня на ефективне затримання, а міністр Аваков як завжди найпотужніший.

Пересувались активісти на автівках зі справжніми номерами (дуже дивно, так роблять ті, хто знає та думає, що за напад нічого не буде) : «Mitsubishi Pajero» днз «АЕ 9309 ОС» та «Volkswagen Transporter» днз «КЕ 1312 КЕ» зареєстровані на Куриленко Івана Петровича, мешканця м. Дніпро, він є засновником Дніпровського обласного осередку ПП «Національний корпус» та ТОВ «Національний корпус-Дніпро», членом ГО «Медичний корпус Дніпро», кандидатом в народні депутати України по 111 виборчому округу від ПП «ВО «Свобода» та членом ГО «Ветеран окремого загону спеціального призначення «Азов» Дніпропетровської області.

Як стався напад

Біля зупинки «Водяне» на трасі «Київ-Харків» активісти «Нацкорпусу» та «Азовського руху» заблокували рух мікроавтобуса «Mercedes-Benz Sprinter» та розстріляли його з травматичної зброї, вибили вікна, закинули в салон піротехніку та побили пасажирів – молодиків «Патріоти за Життя».

З матеріалів справи, які потрапили до Police Control Ukraine, зокрема із показів самого голови «Патріоти за Життя» Баштового Дениса, вбачається, що коли вони їхали у Полтавській області, їх автобус обігнав «Volkswagen Transporter», а коли вони їхали вже у Харківську область, їх обігнав «Mitsubishi Pajero». Коли вони під’їхали до м. Люботина, їх автобус намагалась обігнати «Audi» на литовських номерах, але їй це не вдалось. Після цього їх стала гальмувати на дорозі «Маzdа» та «Mitsubishi Pajero». Потім «Volkswagen Transporter» та«Mitsubishi Pajero» перекрили дорогу і зупинили водія автобуса. З вказаних автомобілів одразу вибігли чоловіки, які порізали колеса автобуса. Водій автобусу проїхав так ще декілька метрів і біля зупинки «Водяне» їх вже остаточно зупинили.Також там був «Porsche Cayenne» днз «АХ 3121 ІА», на якому їздить представник «Нацкорпусу» на ім’я Владислав, автомобіль «БМВ Х5» днз «АА 5559 АК», на якому пересувається особа на прізвисько «Дух», автомобіль «Audi А6» днз «АХ 5531 АХ». Із зазначених автомобілів усього вийшло приблизно 50 осіб, (деяких із них він впізнав: Субичев Артем, Шабекинський Іван, Шабельник Антон), які одразу почали стріляти по автобусу, кидати каміння, та, коли вибили таким чином вікна, – почали закидувати пакунки та «фаєри», бризкати газовими балонами. У нападників була із собою зброя, а саме він бачив автомати та пістолети. Баштовий Д.А. скомандував хлопцям у автобусі не виходити та лягати на підлогу, проте у деяких почалася паніка й вони почали вибігати. Все відбувалось на протязі 5-7 хвилин та закінчилось по команді «Отходим». Протягом нападу чоловіки погрожували та казали, що це тільки початок.

⚡️Відео з іншого ракурсу

Posted by Police Control Ukraine on Thursday, August 27, 2020

А ось як відбувалась стрілянина в автобус на трасі Київ-Харків

Posted by Police Control Ukraine on Thursday, August 27, 2020

В результаті нападу 4-х постраждалих швидка забрала  до лікарні.

Що відомо про потерпілих

  1. Петренко Олександр Анатолійович, 36 років, вогнепальне поранення лівої ноги та шиї зліва;
  2. Карлюк Артем Валентинович, 38 років, вогнепальне поранення правого плеча;
  3. Морковченко Анатолій Андрійович, 35 рокі, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку; 
  4. Мартиненко Олег Анатолійович, 34 роки, вогнепальне поранення правого плеча.
Мартиненко Олег

Надалі поліція оголосила план «Перехват» та операцію «Сирена». 

І от на території АЗС «Татнефть» затримали нападників та автівку, на яких вони пересувались: «Mitsubishi Pajero» (в авто знайден «Форт 17Р»).

А також поблизу АЗС «Маршал» на трасі «Харків-Красноград-Перещепино»: «VolkswagenTransporter» (в авто знайден газовий пістолет «ЕKOL P29 Rev» з посвідченням на ім’я Литвинова К.І.)

Що відомо про затриманих

Жидченко Дмитро Костянтинович,23 роки, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Литвинов Кирило Ігорович, 21 рік, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Савотін Олександр Дмитрович, 23 роки, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.     
Голота Віталій Віталійович, 25 років, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Коваленко Євгеній Миколайович,21 рік, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Квитка Дмитро Сергійович, 22 роки, мешкає у Дніпрі.
Булах Олег Олегович, 26 років, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Дужко Станіслав Вадимович, 24 роки, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Гарманов Максим Петрович, 30 років, мешкає у Дніпрі.
Даценко Кирило Олександрович, 24 роки, мешкає у Дніпрі.
Бурдов Вадим Вадимович, 18 років,раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Бондарь Олександр Миколайович, 24 роки, раніше не судимий, мешкає у Дніпрі.
Кит Богдан Олександрович, 22 роки, мешкає у Дніпрі.
Мокренко Антон Валентинович,27 років, мешкає у Дніпрі. 

Всім затриманим планується оголошення підозри за ч. 4 ст. 296, ч. 2 ст. 15, п.п. 1, 7, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Також, як повідомило джерело у парвоохоронних органах, головним координатором нападу вважають Мокренко Антона Валентиновича, який, до речі, має багато зв’язків із пацівниками поліції

1 Коментар
  • Украинец

    А можно Арсен борисовичу такие же легкие телесные нанести, прострелить плече, а потом спросить как ему? Это ж легкие телесные, всего то синячек будет… Конченый пидор

Залишити відповідь