Найбездарніша «спецоперація» МВС у 2020 році: як Маріупольські поліціянти зі спецназом приїхали до Харкова шукати в ресторані кримінального «авторитета» «Бороди» норкові шуби (ВІДЕО, ФОТО)

24 грудня маріупольська поліція у складі 8-х слідчих поліції, 12 оперативників та 2-х автобусів із спецпризначенцями приїхали проводити обшуки в останній день дії ухвали суду про надання дозволу на проведення обшуку ( «Не чіпай – це на Новий Рік») у неіснуючому ресторані «Ермитаж» за адресою вул. Максиміліанівська, буд. 18, але зайшли з обшуком до квартири харківського кримінального «авторитета» «Бороди» (Володимир Чепіль) за адресою вул. Максиміліанівська, буд. 20. Вказана квартира має окремий вхід і використовується під офіс.

Про це Police Control Ukraine cтало відомо з ухвали суду та від поінформованого джерела.

З ухвали вбачається, що обшуки проводились у справі липневої давності про крадіжку в магазині хутрових виробів та норкових шуб у Маріуполі.

«27.07.2020 приблизно о 04 годині 18 хвилин, невстановлені особи, діючи умисно, переслідуючи корисливий мотив, 3 метою викрадення чужого майна, шляхом пошкодження ролети вхідної двері, проникли до приміщення магазину «Дом меха», який розташований за адресою: м. Маріуполь, проспект Мира, будинок 94, звідки таємно викрали чуже майно, а саме вироби з хутра (шуби) фірми «SEDUZIONE» та «Дом меха», у кількості 17 (сімнадцяти) одиниць, які належать Павлюченко Марині Георгіївні. Після чого, з викраденим майном з місця вчинення злочину зникли, розпорядившись викраденим на власний розсуд, чим спричинили потерпілій Павлюченко М.Г. матеріальну шкоду у особливо великому розмірі, a саме на суму 831 700 гривень».

Після надсилання орієнтування на крадіїв в усі управління поліції країни, від карного розшуку Харківщини надійшла інформація, що у Харкові викупом предметів, які мають цінність, з подальшим їх перепродажем, займається Чепіль.

Також, нібито, правоохоронці встановили, що наразі він займається реалізацією норкових шуб, вартістю приблизно 320 000 грн та, ймовірно, вони зберігаються за адресою м. Харків, вул. Максиміліанівська, буд. 18, ресторан «Ермитаж» (слід зазначити, що вже кілька років такого ресторану не існує) та м. Харків, вул. Максиміліанівська, буд.16 А, «Hotel Mandarin club rest», власником яких є Чепіль В.П., а також за його місцем мешкання.

Разом з цим, ухвала базується на показах чоловіка, який нібито приходив у будівлю розташовану поруч з готелем «Мандарин» по вулиці Максиміліанівській, 18 аби придати норкові шуби. Там йому, нібито, показали декілька норкових шуб, однак, вони йому не сподобались та він не пам’ятає яких саме фірм були шуби.

Слід зазначити, що зазвичай у таких випадках правоохоронці проводять контрольовані закупки – контроль за вчиненням злочину (НСРД), але чомусь не у цій справі.

Отже, слідчий суддя райсуду Маріуполя ще 24 листопада 2020 року ухвалив клопотання та надав дозвіл на проведення обшуку в приміщенні будівлі по вул, Максиміліанівська, буд. 18. Слідчі повинні були відшукати норкові шуби фiрми «SEDUZIONE» та «Дом меха».

Тільки в останній день дії ухвали суду маріупольські правоохоронці приїхали проводити обшуки. Вони затримали без ухвали суду водія кримінального авторитета, котрий їздить на його автівці «Toyota Sequoia», та тримали його на землі майже десять хвилин. Також провели обшук автівки без відповідної ухвали суду.

І «вишенька на торті» – маріупольські поліціянти, ймовірно, переплутали адреси та зайшли з обшуком до квартири-офісу Чепіля за адресою вул. Максиміліанівська, буд. 20.

Як Police Control Ukraine повідомило поінформоване джерело, правоохоронці, зрозумівши свій курйоз після обшуку, пішли з приміщення, але, як зазначає джерело, після їх обшуку у приміщенні офісу зник коштовний годинник та антикваріат.

Потім правоохоронці таки знайшли потрібну адресу та провели обшуки й там. В результаті ніяких норкових шуб не знайшли та нічого не вилучили. Але на що сподівались правоохоронці ? Що хтось буде зберігати крадені норкові шуби півроку? Окрім цього, після обшуків водія «Toyota Sequoia» відпустили.

У підсумку «спецоперації»:

  • затриманих –0;
  • вилучено –0;
  • доказів –0;
  • витрати платників податків +/– кілька сотень тисяч грн;
  • вкрадений годинник.

Нагадаємо, ім’я Володимира Чепіля вже багато років пов’язують з торгівлею кокаїном у Харкові. За інформацією ЗМІ, свій незаконний бізнес він вівразом з правоохоронцями. Останній раз його затримували у серпні цього року. До цього року його затримували у 2016 році. Тож, це вже така собі стабільність затримувати «Бороду» кожні 4-5 років.

Після затримання у серпні цього року кримінальному «авторитетові» – 58-річному Володимиру Чепілю повідомили пропідозру за ст. 149 (Торгівля людьми або іншанезаконна угода щодо людини) КК України.

З матеріалів судового реєстру вбачається, що йому закидають, що він на початку лютого 2020 року примусово утримував чоловіка для подальшої трудової експлуатації на території внутрішнього двору будинків № 20 , 18-а та 16-а, розташованих по вул. Максиміліанівській: під час розмови примусив безоплатно та безстроково виконувати роботи по догляду території внутрішнього двору цих будинків.

Слід відзначити, що тоді у пресслужбі Нацполіції повідомили, що на місцевого кримінального авторитета майже працювала група псевдополіцейських. Але про це не йдеться у матеріалах справи.

Київський районний суд м. Харкова обрав Володимиру Чепілю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 168 тис. грн. За нього внесли відповідну заставу.

Наразі у цій справі продовжено строк досудового розслідування до 15 січня 2021 року.

Підсумовуючи, зазначимо, що це могла бути майже блискавична спецоперація, але є так багато але…

Залишити відповідь