Начальник з поліції Києва заборонив патрульним штрафувати його водія, який порушив ПДР(ФОТО)

Заступник начальника відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Києва Михайло Бадзюк заборонив київським патрульним поліцейським виписувати штраф на водія, який порушив ПДР. Інцидент стався 5 листопада 2020 року на вул. Зодчих, 18 в м. Києві.

Про це повідомляє видання «Дорожный контроль» з посиланням на на власні джерела в правоохоронних органах.

За даними ЗМІ, екіпаж патрульної поліції у складі інспекторів Куштер і Тяжкороб патрулювали в Святошинському районі Києва і виявили автомобіль Reno д\н АІ4611НР, який перевозив великогабаритний вантаж без дозволу. Автівкою керував водій Віталій Веклич. Через деякий час на місце зупинки приїхав заступник начальника відділу БДР УПП м.Києва підполковник Михайло Бадзюк і наказав патрульним відпустити водія без штрафу, оскільки цей великогабаритний вантаж належить особисто йому.

підполковник Михайло Бадзюк

Поліцейський начальник приїхав на новій «Toyota Camry» д\н А1234І. Бадзюк почав конфліктувати і погрожувати патрульним вимагаючи не виписувати постанову про штраф. Однак, патрульні не піддалися на вмовляння і виписали постанову №ДП18-249306 за ст. 132-1 КУпАП.

Через деякий час, керівництво київської поліції почало чинити тиск на патрульних, які виписали цей штраф. Як з’ясувало видання, підполковник Бадзюк М.Н. є кумом заступника голови Національної поліції України Олександра Фацевича. Сам Бюдзюк займається бізнесом про який прекрасно відомо керівництву Нацполіціі і Департаменту патрульної поліції.

За даними редакції, Михайло Бадзюк знаходиться під дахом першого заступника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького. Після інциденту з Бадзюком, патрульні поліцейські направили своєму керівництву офіційні рапорти, де виклали суть конфлікту. Однак, реакції ніякої не було, щодо Бадзюка не почали проводити службове розслідування і його не усунули від виконання службових обов’язків.

У керівництві Департаменту патрульної поліції України кажуть, що не хочуть займатися розслідуванням подібних фактів щоб «не псувати імідж патрульної поліції». Рядові патрульні розповідають, що в поліції масово процвітає корупція, а вище керівництво незаконно займається бізнесом і переслідує виключно свій фінансовий інтерес, а не дотримання законодавства.

«7 листопада 2020 року на лояльному до міністра МВС України Арсена Авакова сайті Цензор.нет вийшло інтерв’ю з керівником Департаменту патрульної поліції Євгеном Жуковим. У своєму інтерв’ю Жуков розповів, що його поліція нібито завжди проводить службові розслідування якщо поліцейські порушили закон. Також Жуков заявив, що саме поліція домагається змін в країні, а суспільство України не хоче змінюватися. Насправді ж, в новій патрульної поліції, яка була створена в 2015 році під керівництвом Арсена Авакова, процвітає така ж корупція, яка була в старій ДАІ. Керівництво поліції як і раніше займається хабарництвом і «рішаловом». Лояльні до МВС ЗМІ намагаються створити позитивний образ поліції, але суспільство, прості автомобілісти прекрасно бачать реальну ситуацію і не довіряють новій поліції»,–зауважило видання.

Залишити відповідь