Начальник відділу УСР Харківщини викрав речові докази на місці вбивства кримінального авторитета «Торта» та причетний до вбивства ?

Начальник відділу управління стратегічних розслідувань Харківської області (колишнього УБОП) – Горбунов Валерій Анатолійович ймовірно причетний до вбивства кримінального авторитета «Торта» та крадіжці речових доказів з місця вбивства кримінального авторитета «Торта». 

Про це Police Control Ukraine повідомив свідок у справі вбивства кримінального авторитета.

​У Харкові 3 серпня 2016 року о 2 годині 45 хвилин було вбито Муковоза Олексія Володимировича (в кримінальних кругах відомий на прізвисько «Торт»). За цим фактом відкрито кримінальне провадження.

На місце вбивства окрім слідчо-оперативної групи приїхала адвокат Плетньова Юлія Володимирівна (відома у місті Харкові, як адвокат мера міста Харкова Кернеса Генадія Адольфовича) та співробітник карного розшуку Горбунов Валерій Анатолійович (який не входив до складу слідчо-оперативної групи та приїхав на вбивство особисто від себе).

Валерій Горбунов
Юлія Плетньова

Також на місце вбивства прибули й дві особи які були членами злочинного угруповання, та неодноразово судимі Ніношвілі Олександр Вікторович (Ненаш) та Рябчун Сергій Олександрович (Рябич). 

​«Плетньова Юлія, Рябчун та діючий і до цього часу співробітник національної поліції Горбунов Валерій викрали речові докази з місця вбивства (два мобільних телефони вбитого: один кнопочний, інший смартфон, з інших двох які віддали слідчому були видалені сім карти, видалена телефонна книга та всі месенджери)»,–повідомляє свідок у справі.

​Камери відеоспостереження на домоволодінні Муковоза зафіксували момент вбивства. На прохання керівництва Слідчого управління Харківської області (яке виїхало на місце вбивства) було на мобільний телефон знято відео, яке проглядали на комп’ютері, що належав Муковозу. Але після цього перегляду Рябчун Сергій ймовірно за усною вказівкою Плетньової та Горбунова Валерія видалив оригінал відео з серверу (що зробило неможливим за допомогою експертизи збільшити відео та встановити обличчя кіллера). 

​В першій половині ранку 3 серпня 2016 року (коли слідчо-оперативна група ще працювала на місці події) мобільні телефони, два які не віддали слідчому, покинули територію району «Залютино», та разом з Горбуновим Валерієм поїхали по всьому місту. Валерій Горбунов знахабнів до такої міри, що він включив мобільні телефони, які він викрав та які є речовими доказами, та телефонував з них потенційним свідкам в даному кримінальному провадженні, та навіть зустрічався з деякими з них (все це підтверджується доказами, які знаходяться в матеріалах кримінального провадження за фактом вбивства Муковоза Олексія Володимировича).

Зазначений факт крадіжки речових доказів Валерієм Горбуновим також підтверджується ухвалою суду.

Настає питання, що хотів приховати Валерій Горбунов з того, що містилось у телефонах «Торта»? Своє листування із «Тортом»?

​Начальником відділу злочинів, скоєних проти життя та здоровʼя особи, на той час і по нині є Шарнін Андрій Васильович.

Андрій Шарнін

На думку свідка у справі, саме ця особа на протязі всього часу, вступивши злочинну змову з Горбуновим В.А.. Плетньовою Ю.В., вчиняє навмисні дії по не розслідуванню даного кримінального провадження (по вбивству Муковоза О.В.), а також вчинила злочин заздалегідь не обіцяне приховування вчиненого злочину (у зв’язку з не виділенням матеріалів відносно крадіжки речових доказів Горбуновим та направлення їх до Державного бюро розслідувань). Про підполковника поліції Шарніна А.В. ми розповімо в наступній нашій статті.

​Майже два роки у дану справу вкрадені телефони намагався повернути свідок. На Горбунова не діяли всі вказівки та розмови з його керівниками, він їх нехтував та говорив що повернув мобільні телефони вбитого Плетньовій Юлії.

Цікаво, співробітник національної поліції, колишній керівник карного розшуку міста Харкова розумів, що мобільні телефони вкрадені з місця вбивства потрібно повернути не Плетньовій Юлії, а долучити їх до кримінального провадження по факту вбивства?

Звісно розумів, але він ймовірно сподівався на повну свою безкарність. Лише наприкінці 2018 року, після написаних скарг  свідком по справі до Внутрішньої безпеки у Харківській області, Горбунов Валерій попрохав свою «подругу» – Плетньову Юлію видати телефони слідчому СУ ГУНП в Харківській області. Натомість ситуація навколо крадених речових доказів стала ще абсурднішою, Плетньова Юлія прийшла та видала один з вкрадених мобільних телефонів слідчому. На питання як у неї опинився мобільний телефон вбитого, вона повідомила, що це адвокатська таємниця. Та слідчі ніяких законних дій, нібито з цього приводу відносно неї вчинити не можуть, що є абсурдом та повним нівелюванням норм діючого законодавства України.

Як Police Control Ukraine повідомив свідок у справі вбивства, на протязі всього часу (майже чотирьох років після вбивства на замовлення Муковоза Олексія Володимировича) особи: діючий співробітник національної поліції Горбунов Валерій Анатолійович, адвокат Плетньова Юлія Володимирівна, діючий співробітник Національної поліції Габелок Павло Сергійович, особи які неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності та є членами стійкого злочинного угруповання Рябчун Сергій Олександрович та Ніношвілі Олександр Вікторович, завербований Горбуновим В.А. та раніше неодноразово судимий псевдоактивіст (про нього теж розповімо у наступній нашій статті) вчиняють дії направлені не на пошук злочинців, а на пошук схованої Муковозом Олексієм Володимировичем великої суми грошових коштів. З цією метою Горбунов на протязі близько 4 років виставив на прослуховування мобільні телефони всіх осіб з близького оточення Муковоза, підлеглі Горбунова пропонували людям зі складу однієї з ОПГ міста Харкова ¼ від суми грошових коштів, якщо вони зможуть «розговорити» двох жінок (зі слів підлеглих Горбунова та працівників національної поліції – одна з двох жінок повинна знати де сховані кошти Муковоза О.В.).

Також як повідомляє свідок, за ним у даному кримінальному провадженні в серпні 2019 року велось не законне візуальне спостереження співробітником національної поліції Габелком Павлом Сергійовичем, згодом насильницькі дії відносно свідка по вказівці Горбунова В.А., з метою знайти грошові кошти покійного Муковоз О.В., почав вчиняти голова однієї з громадських організацій міста Харкова, який неодноразово засуджений за насильницькі злочини та знаходиться на зв’язку вищевказантм правоохоронцем. До цього часу Горбунов В.А. одержимий ідеєю знайти гроші «Торта».

Як зазначає свідок, саме знайомство Горбунова та Муковоза відбулося у 2010 році. На той момент Горбунов працював в Жовтневому відділі поліції міста Харкова. Саме в цьому році відбулася крадіжка грошових коштів та цінних речей у власника майонезної фабрики, який проживав в районі «Баварії». Згодом співробітники національної поліції, і в тому числі Валерій Горбунов, затримали винних осіб, ними виявилися Муковоз О.В., Ніношвілі О.В., Рябчун С.О.. Муковоз викупив себе з цієї історії, Ніношвілі та Рябчун отримали реальний строк, згодом Муковоз викупив з тюрми через касаційну інстанцію Ніношвілі та Рябчуна. Питання викупу даних осіб допомогла здійснити адвокат Плєтньова Юлія, з якою Муковоз був знайомий. Саме з цього моменту ймовірно і розпочалася співпраця правоохоронця Горбунова Валерія Анатолійовича з Муковозом та рештою осіб. Горбунов давав так звані «набої» на квартири та будинки багатих осіб отримуючи за це свій процент. Коли Муковоз у 2016 році вирішив припинити «працювати» в цьому напрямку та вирішив легалізувати свій бізнес вклавши грошові кошти до фірми «Авто-Ові» , правоохоронці Горбунов Валерій та решта з ним пов’язаних осіб з правоохоронної структури не підтримали даний вчинок та ймовірно організували вбивство Муковоза Олексія.

Police Control Ukraine задав ще декілька питань свідку в даному кримінальному провадженні та який займається розслідуванням даного вбивства на замовлення.

Чи встановлено Вами осіб причетних до вбивства?

«Так. Мною встановлено частину осіб, які причетні до вбивства Олексія Володимировича. Цими особами є Рябчун Сергій Олександрович (дана особа координувала кіллера, та повідомила, що в ту ніч Олексія не має вдома, та повідомила відносний час повернення додому, а згодом після вбивства «зачистила» докази які б допомогли розкрити вбивство), Горбунов Валерій, Плетньова Юлія та Дробушко Валерій».

Дробушко Валерій

Чи пов’язані Валерій Дробушко і Плетньова та Горбунов?

«Так, ці дві особи тісно пов’язані, Дробушко навіть є керівником фірми власником якої є Плєтньова. Я скажу Вам більше, що всі кошти які до фірми Дробушко вложив Муковоз, на даний момент цю долю в бізнесі забрав собі Ніношвілі Олександр та Рябчун Сергій. Сім’ї Муковоза вони не дали нічого, і про дані вкладення покійного вони мовчать. Тим паче, що відразу після вбивства, з будинку покійного дані особи винесли всі цінні речі та прилади які їм були потрібні. Горбунов по кримінальній справі мера Харкова, що слухалась в Полтаві є свідком, а Плетньова там адвокат мера. За цю справу Горбунов отримав квартиру від Кернеса в подарунок».

Що ви можете сказати про події, які відбуваються після вбивства Муковоза?

Ціленаправлене не розслідування даного провадження, псевдоверсіїї щоб на когось «повісити» дане вбивство: то на мертвого кіллера Тітова то на іншу особу, яку я озвучувати тут не буду. Повний кошмар зі сторони Горбунова, постійне прослуховування моїх дзвінків та «травля мене» усіми методами».

Читайте також: Нічна погоня за «Skoda» у Харкові: за кермом був Іван Козявін, який приймав участь у перестрілці на вул. Клочківській.

Дана стаття на 80 відсотків складається з інформації, яку редакції надав свідок у справі. Редакція Police Control Ukraine не може ані підтвердити, ані спростувати дані, надані свідком. Також редакція Police Control Ukraine готова опублікувати й версію інших сторін, зазначених у даній статті.

Залишити відповідь