НАБУ офіційно відкрило справу на Трубу, адвокат показав документ

Детективи Національного Антикорупційного бюро України розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо розмов екс-голови Державного бюро розслідування Романа Труби з керівником Офісу президента Андрієм Богданом та його заступником Андрієм Смирновим з попередньою правовою кваліфікацією за статтею 369-2 ч.2 ККУ (Зловживання впливом).

Витяг з єдиного реєстру досудових розслідувань опублікував керуючий партнер адвокатського об’єднання “Головань і партнери” Ігор Головань.

За даними Голованя, розслідування розпочате на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду від 13 грудня.

“У визначений в статті 214 КПК України уповноважені особи НАБУ відповідні відомості, що викладені в повідомленні про кримінальні правопорушення до ЄРДР не внесли. Їх бездіяльність була оскаржена до Вищого антикорупційного суду”, – каже Головань.

витяг труба
витяг труба

Зазначимо, що у мережі з’явився аудіозапис розмови нібито Романа Труби в період його керівництва Державним бюро розслідувань нібито з керівником патронатної служби ДБР Олександром Удовиченком.

Запис оприлюднив Telegram-канал “Трубу прорвало”.

Співрозмовники обговорюють необхідність проведення обшуків на підприємствах, які вели справи з держконцерном “Укроборонпром”, а також вдома у ексголови НБК Валерії Гонтарєвої.

При цьому співрозмовник, нібито Удовиченко, зазначає, що обшуки в Гонтаревої є елементом психологічного тиску.

“Ми ж отримали обшуки у справі щодо Гонтарєвої, там де заява Вані була. Там Укроборонпром, підприємства-суб’єкти господарювання, які підпадають під контракти. І місце мешкання Гонтарєвої – то більше таке – тактично-психологічне… Я поставив питання щодо оперативного супроводу. Він мене набрав і сказав, що Б.А.Й. (імовірно, голова Офісу президента України Богдан Андрій Йосипович – ред.) на місці і все забезпечить, і попросив, щоб ви набрали А. Б. (імовірно, радник президента Володимира Зеленського Андрій Борисович Єрмак – ред.)”, – каже співрозмовник, якого Telegram-канал називає Удовиченком.

“А. Б.? Це по Гонтарєвій?” – перепитує співрозмовник, якого Telegram-канал називає Романом Трубою.

“Да. Він команду отримав”, – відповідає нібито Удовиченко.

За даними каналу, розмова відбувалася 5 вересня 2019 року.

трубу прорвало

Джерело

Залишити відповідь