НАБУ: Детективів, які перешкоджали адвокатській діяльності, притягнуто до відповідальності

Двох детективів Головного підрозділу детективів НАБУ, яких викрили на перешкоджанні здійсненню професійної діяльності адвоката, притягнуто до дисциплінарної відповідальності. До одного з них, керівника відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Другому детективу цього ж відділу оголошено догану. Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто працівника Управління спеціальних операцій. Відповідні накази Директор Національного бюро підписав 3-6 травня 2019 року. 

Події, які стали приводом для притягнення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулись у лютому 2019 року. За цими фактами Управління внутрішнього контролю Національного бюро провело службове розслідування. Його висновки передали на розгляд Дисциплінарної комісії. Члени комісії, в тому числі представники Ради громадського контролю, угледіли в діях детективів НАБУ ознаки дисциплінарного проступку, та надали відповідні висновки на розгляд Директору НАБУ для ухвалення рішення. 

«НАБУ є новим правоохоронним органом, тож наші співробітники мають у своїй діяльності дотримуватися високих професійних стандартів. Один із них – повага до професійної діяльності адвокатів. Ми проаналізували ситуацію, що склалася, обговорили її з представниками адвокатської спільноти під час засідання Ради громадського контролю. Провели роз’яснювальну роботу з детективами і плануємо в майбутньому співпрацювати в цьому напрямку з адвокатами», — зазначив Директор НАБУ Артем Ситник. 

Довідково

Дисциплінарна комісія розглядає питання застосування дисциплінарних стягнень до працівників Національного бюро. До складу комісії входять п’ять осіб, двоє з яких – делеговані Радою громадського контролю при НАБУ представниками громадськості.

Дисциплінарна комісія на підставі службового розслідування, яке здійснюється підрозділом внутрішнього контролю, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника Національного бюро дисциплінарного проступку та підстав для притягнення його до дисциплінарної відповідальності з визначенням рекомендованого виду дисциплінарного стягнення.

Рішення про застосування дисциплінарного стягнення на підставі висновку Дисциплінарної комісії приймає Директор Національного бюро. Зазначене рішення може бути оскаржено до суду (детальніше — ст. 28 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»).

Джерело

Залишити відповідь