На Житомирщині вибухнув скандал через побиття у поліції

Постраждалий – у лікарні після важкої операції, прокуратура розпопочала провадження за фактом перевищення службових обов’язків, під стінами обласної нацполіції зібрався мітинг, проте самі правоохоронці запевняють, що сили не застосовували.

Напередодні перед стінами обласної поліції у Житомирі зібрався чималий натовп протестувальників, що вимагали покарати копів, що, за їхніми словами, побили до напівсмерті водія, передає Depo.Житомир з посиланням на “СК1“. 

Подія, що стала причиною для невдовольства, сталася в ніч на 3 листопада: 51-річного водія Петра Ярмолюка зупинили патрульні начебто за порушення правил – невімкнений поворотник. Запідозрили, що чоловік – п’яний. “Я сказав, що інвалід ІІІ групи, в мене і так нечітка хода”, – розповів Ярмолюк в сюжеті телеканалу СК1.

А з райвідділу чоловіка вже забрала швидка. “Вухо розбили, живіт розбили, били так і ногами і руками, не знаю чим…” Діагностували внутрішню кровотечу. “Виявлено рідину, кров у черевній  порожнині, пацієнту проведено оперативне втручання. Селезінку видалено і частину тонкого кишківника”, – повідомляє завідувач хірургічним відділенням лікарні №1 м. Житомира Олександр Шатило.

Як передає “ТСН“, з водієм  у машині було двоє пасажирів – товариш і жінка. Вона боїться показувати обличчя. Каже, їхали у центр попити кави. Патрульні, які зупинили авто, поводилися зухвало. “Вони почали так активно, агресивно. Його били з усієї сили, руками, ногами”, – розповідає жінка-свідок.

У поліції своя версія. Наполягають, що від водія тхнуло алкоголем. На вимогу показати посвідчення вдарив головою патрульного. Не втихомирився навіть у кайданках і намагався втекти. “Він втік, через короткий проміжок часу його знайшли неподалік, на прибудинковій території,  привели до патрульного автомобіля і доставили до відділку поліції”, – розповідає речник управління патрульної поліції у Житомирській області Ігор Іванюк.

В Нацполіції запевнили, що копів , які затримували водія, відсторонили від роботи і проводять внутрішнє розслідування. Але катування заперечують, переконуючи, що є відео з бодікамер та камер у відділку.А водночас розпочали провадження за фактом тілесних ушкоджень, завданих патрульному.  Заразом, своє провадження почала і місцева прокуратура – за фактом за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України). 

Залишити відповідь