На Запоріжжі інспектора поліції засудили на 5 років

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області засудив до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна інспектора поліції.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 29 грудня.

У лютому 2017 року інспектор-кінолог виїхав на виклик. У полі патрульний поліції зупинив машину, яка зигзагами їхала полем і з вікна, якої виднілась рушниця. Патрульний зупинив авто, дозволу на рушницю не було. Водій потім розповідав, що йому бракувало бензину і він вирішив скоротити дорогу через поле, а син висунув рушницю в вікно, щоб відлякати вовків. Але в полі знайшли відстріляну гільзу з цієї рушниці, тому поліція вважала, що це було нічне полювання на зайця. 

Інспектор поліції налякав водія штрафом у 50 тисяч гривень і начебто запропонував відкупитися за 12 тисяч. Громадянин погодився, але згодом знайомий фермер сказав йому що це хабар, від фермера приїхали люди і він написав у прокуратурі заяву про злочин. СБУ зафіксувала передачу 7 тис. грн і затримала поліцейського.

В суді чоловік свою вину заперечував, але показання дати відмовився. Його адвокат намагався переконати суд у недопустимості зібраних доказів. Крім того, на грошах, які вилучили з ніші автомобіля, не було відбитків пальців інспектора поліції. Але суд вважає, що передача хабара доведена результатами негласної слідчої дії – відеозаписами і фотографіями. З відео видно, що обвинувачений протягом 4 хвилин спілкувався з заявником, який під час розмови щось поклав в нішу до водійських дверей, після чого вони попрощалися і поліцейський поїхав.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів. До набуття вироком законної сили обвинувачений не має ніякого запобіжного заходу.

Залишити відповідь